Primar acuzat de hărţuire „O oră-două într-o zi, să fii la dispoziția mea…”

2

Acuzaţii de hărţuire sexuală într-o primărie din Argeş. O tânără, în vârstă de 21 de ani, susţine că Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unui post la cabinetul propriu. Tânăra a făcut publică o înregistrare audio în timpul căreia un bărbat, despre care ea susţine că este primarul, îi spune ce îi oferă şi ce doreşte să primească în schimb. Tatăl fetei susţine că iniţial nici măcar el nu a crezut ce-i povestea fiica. Asta până când fata, ca să demonstreze că nu minte, a făcut înregistrarea. Primarul Mihai Georgescu respinge acuzaţiile, declarând că au fost făcute publice anumite pasaje scoase din context. PSD, partidul din care face primarul Georgescu, a anunţat că edilul este suspendat din toate funcţiile deţinute în cadrul formaţiunii politice.
Tânăra era angajată o firmă de pază şi protecţie care asigură paza la Primăria Călineşti. Ea susţine că primarul a început să-i facă avansuri şi i-a propus să o angajeze la cabinetul său în schimbu unor favoruri sexuale. Ea a făcut publică o înregistrare, în care se aude cum un bărbat îi spune unei femei: „Dacă vrei te pot angaja pe cabinetul meu, îți dau 35 milioane, mă duci, mă aduci, nu știu chestii d-astea, îți dau liber cât vrei tu, îți faci viața cum vrei , dacă am și eu nevoie de tine și vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziția mea….îți asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, un salariu bun, nu știu, prime, tot ce vrei tu, relații, te duc în lumea bună, n-ai vrut sa te iau și la festival, toată lumea bună a fost acolo, dacă te-a durut la păsărică și ai considerat că e mai bine să ieși cu nu știu care…” reiese din înregistrarea audio.

„Văzând că nici eu nu o cred, l-a înregistrat”

Contactat telefonic, Nicolae Dicu, tatăl fetei explică apariţia înregistrării. El susţine faptul că deşi fata se plângea că este hărţuită, nici măcar familia nu o credea.„Fata mea s-a angajat acolo că fiind aproape de casă îi convenea. Fata lucra la o firmă de pază de la Piteşti şi era detaşată la Primăria Călineşti. Încă de la început, copilul meu mi-a spus că individul Mihai îi face avansuri. I-am spus că nu o cred! Nu am crezut-o nicio clipă! Văzând că nici eu nu o cred, l-a înregistrat. Eu am crezut în Mihai ca în Dumnezeu! Când a venit cu înregistrările fata mi-a spus că pleacă de acasă. Noi aveam ceartă şi scandal în casă de câteva luni, că ea nu voia să se ducă la serviciu. Mă duceam dimineaţa la ea şi ne certam că nu voia să de ridice din pat şi-mi spuea că ea nu mai merge acolo (n.r. la primărie). Eu sunt şofer de tir. Acum sunt undeva în Germania. Fata mi-a spus că pleacă de acasă şi mi-a trimis înregistrările. I-am spus:< Tati, faci ce vrei, îl dai în judecată. Faci ce vrei>. Orice părinte îi vrea numai binele copilului lui. Fata împlineşte 21 de ani, în septembrie. Au intervenit foarte multe persoane din anturajul domnului primar care au spus că eu plec cu lunile de acasă. Eu plec cu lunile de acasă, pentru un trai mai bun. Eu sper să nu mai păţească şi alte fete la fel şi să treacă prin ce a trecut fata mea!” a declarat pentru Curierul zilei, Nicolae Dicu.

Plângere depusă la Parchet

Întrebat dacă a vorbit cu primarul Mihai Georgescu despre toate acestea, tatăl fetei a adăugat: „Eu l-am sunat sâmbătă, în jurul prânzului ca să-l întreb < Domnule primar când s-a angajat copilul şi a venit acolo, dumneavoastră nu mi-ați spus că vine acolo să-i cereţi păsărică> În momentul ăla domnul primar mi-a închis telefonul şi nu mi-a mai răspuns. Suntem rude prin alianţă din partea soției care are o mătușă căsătorită cu fratele lui taică-su.” a mai spus Nicolae Dicu. Bărbatul a precizat că fata a contactat o avocată şi aceasta din urmă a depus plângere la Parchet. Se pare că într-adevăr, plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, sub acuzaţia de hărţuire sexuală.

Primarul Georgescu: „Sunt calomnii, nişte mizerii”

Am dorit să aflăm ce are de spus primarul Mihai Georgescu despre aceste acuzaţii grave. L-am sunat, iar la telefonă edilul a precizat că nu este vinovat. „ Sunt calomnii, nişte mizerii. Dacă ascultaţi cu atenţie discuţia o să vedeţi că nu are tentă sexuală. Nu este nepoata mea. Aceasta este o altă minciună. De unde să fie nepoata mea? Tatăl ei e oltean. Mama nu ştiu de unde este…Deşi am zis că nu o să fac declaraţii pe această temă o să fac totuşi un comunicat de presă pe care am să vi-l trimit” a declarat Mihai Georgescu.

Suspendat din funcţiile din PSD

Înainte să sosească punctul de vedere oficial al primarului comunei Călineşti, PSD Argeş, formaţiune din care face parte edilul, a transmis redacţiei noastre. „Organizația PSD Argeș a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călinești, din toate funcțiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare. Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice.” scrie în comunicat. Primarul Georgescu era preşedintele formaţiunii PSD Călineşti şi membru al PSD.

„Nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei”

La scurt timp, Mihai Georgescu a comunicat că înregistrarea conţine pasaje scoase din context. Mai mult, a anunţat că va face plângere pentru calomnie. Iată se susţine edilul: „În urma materialelor calomnioase apărute în ultimele zile , nu am ce să comentez pe acest subiect, nu mă pretez la asemenea inepții, mă dezic de la toate acuzațiile, las organele competente să tragă concluziile reale. Personal, nu am hărțuit pe nimeni și nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puțin unei angajate a primăriei.Anumite persoane care încearcă să îmi facă rău încă de la preluarea mandatului de primar au apărut în mediul public cu pasaje dintr-o conversație mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată, care să îmi strice imaginea. Mă voi adresa organelor competente în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor care au făcut afirmații calomnioase. Până la finalizarea anchetei, dacă va exista una, mă suspend din toate funcțiile mele din PSD. Îmi cer scuze față de colegii mei de partid, colegii din primăriei, față de familia mea, și față de toți cei care sunt nevoiți să ia parte la acest circ. Mă concentrez pe lucrurile importante și pe proiectele pe care încercăm să le realizăm pentru cetățenii comunei Călinești. Am demonstrat cetățenilor că încă de la numirea în funcția de primar am fost activ, am fost prezent în mijlocul comunității și am încercat să aduc îmbunătățiri în comuna Călinești. Recunosc că încă avem probleme de rezolvat și proiecte de implementat la nivelul primăriei și la nivelul comunei și în continuare rămân la dispoziția cetățenilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.