FC Argeș și CS Mioveni află vineri programul noului sezon

0

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit data țintarului noii ediții a Ligii I care va debuta pe 16 iulie. FC Argeș și CS Mioveni, cele două reprezentante ale județului în primul eșalon fotbalistic, își vor afla programul noului sezon competițional vineri, 1 iulie.
Ediția cu numărul 105 a campionatului României se va desfășura în sistem sezon regular (30 de etape, cu meciuri tur-retur), urmat de play-off (în care primele 6 clasate la finalul sezonului regular vor disputa meciuri tur-retur pentru stabilirea campioanei). Formațiile clasate pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out (ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 7 și 8 în play-out vor juca baraj în dublă manșă, contra ocupantelor locurilor 3 și 4 în play-off-ul din Liga a 2-a).

Cine va merge în cupele europene

Liga I va avea la start 16 echipe, printre acestea și cele trei echipe nou-promovate, Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj. În noua ediție de campionat nu se vor mai regăsi Dinamo București, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, formații care au retrogradat la sfârșitul precedentei ediții de campionat. Campioana va merge în turul I preliminar din Champions League, vicecampioana va merge în turul II preliminar din UEFA Conference League. Locul 3 din play-off va juca pe teren propriu meci de baraj în manșă unică împotriva învingătoarei din barajul în manșă unică dintre ocupantele locurilor 1 și 2 din play out. Câștigătoarea va obține ultimul loc de cupă europeană și va fi calificată automat în turul II preliminar din UEFA Conference League.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.