Primarul interzis la Primărie!

2
  • Ieşit din arest

Ieri, primarul comunei Călineşti, Mihai Georgescu a fost dus încătuşat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călineşti. Edilul nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor dar a menţionat că este un om puternic. Tot ieri, a fost eliberat din arest după ce împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar. Una dintre măsurile dispuse este aceea de a nu-şi mai exercita funcţia! 
Cazul primarului Mihai Georgescu a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce o tânără, în vârstă de 21 de ani, a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni în care susţine că edilul i-a propus să lucreze în cabinetul propriu în schimbul unor favoruri sexuale.
Anchetatorii au stabilit că Mihai Georgescu a comis două infracţiuni de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.
„S-a reţinut că în prezent există bănuiala rezonabilă că în perioada 29. 10. 2021- 24.05. 2022, persoana suspectă, în calitate de primar al unei comune, profitând de situaţia de autoritate şi superioritate asupra persoanei vătămate, a pretins, în mod repetat, favoruri de natură sexuală de la aceasta. De asemenea, s-a mai reţinut că la data de 24-05-2022, aceeaşi persoană suspectă, în scopul de a o angaja pe partea vătămată în cadrul cabinetului primarului a pretins de la aceasta favoruri de natură sexuală.” a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, Cosmin Cătălin Puiulescu.

Eliberat sub măsura controlului judiciar

După o noapte petrecută în arest pe baza ordonanței de reținere emisă luni, primarul Mihai Georgescu a fost dus la sediul Parchetului încătuţat.
Edilul nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi, însă a precizat: „Sunt un om puternic şi voi ieşi şi mai puternic!” La câteva ore după întâlnirea cu procurorul, Mihai Georgescu a părăsit arestul IPJ Argeş după ce împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar. Primarul are interdicţia de a-și exercita funcția de primar. De asemenea nu are voie să ia legătura cu tânăra sau cu martorii din dosar.
La scurt timp după decizia luată de procuror, PSD Argeş a transmis: „Ca urmare a hotărârii de astăzi a magistraților, PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeș se delimitează și întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice.”

A fost condamnat pentru evaziune fiscală

Edilul comunei Călineşti a fost condamnat în martie 2010, cu mult înainte să preia mandatul de primar, la trei ani închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, având o perioadă de supraveghere de 6 ani. El a fost judecat pentru contrabandă cu alcool după ce a fost prins cu peste 3.600 de litri de alcool vrac, peste 10.000 de sticle îmbuteliate cu diverse băuturi, instalaţii de îmbuteliere, etichete ce urmau să fie aplicate pe sticlele cu băuturi contrafăcute. A fost obligat se instanţă să plătească suma de 796.046 lei din care 402.450 lei reprezintă accize de plată şi 393.596 lei majorări de întârziere. Sentinţa a rămas definitivă în același an după ce Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia înaintată de Georgescu. În aprilie anul acesta, edilul a depus la Judecătoria Topoloveni o cerere de revizuire a dosarului, care a avut termen de judecare ieri. Magistraţii au dispus amânarea până pe data de 13 septembrie anul acesta.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.