Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, în România!

0

Cei mai buni înotători juniori ai Europei vor concura în premieră în România, la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, competiție găzduită la Complexul Olimpic de Natație Otopeni, în perioada 5-10 iulie 2022.
România va fi reprezentată de un lot de 26 de sportivi (14 băieţi şi 12 fete), în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial de seniori la 100 şi 200 m liber.

Două argeșence, la start

Printre cei 26 de sportivi se regăsesc și două înotătoare de la CSM Pitești. Este vorba de Delia Georgiana Safcencu și Alexandra Curcan, sportive pregătite de antrenorul Viorel Ciobanu. Safcencu va înota în probele de 400 m mixt, 200 m spate și 100 m spate, iar Curcan în probele de 50 m spate, 50 m liber și 100 m spate. Obiectul celor două sportive de la clubul din Ștrand este să aibă evoluții cât mai bune în probele la care vor lua startul, iar dacă se va putea să urce și pe podium.

În ce probe se va înota

În probele individuale, se va înota pe distanțe între 50 m și 1500 m, în probele de ștafetă se va concura la 4×100 m liber, 4×200 m liber, 4×100 m mixt masculin și feminin, iar ștafetele combinate masculin-feminin vor înota 4×100 m liber și 4×100 m mixt. În fiecare zi a competiției, seriile de calificare se vor desfășura dimineața, începând cu ora 10:00, iar semifinalele și finalele în a doua parte a zilei, începând cu ora 17:00.

David Popovici, mare favorit la medalii și recorduri

Capul de afiș al echipei României este David Popovici, noua senzație a înotului mondial. David este campion european la 200 m liber (2021, Kazan, bazin 25 m), campion european de juniori la 50 m liber, 100 m liber și 200 m liber, la Roma 2021, precum și vicecampion european de juniori cu ștafeta de 4×100 m liber, tot la Roma 2021. Totodată, Popovici este deținătorul recordului mondial de juniori în proba de 100 m liber, stabilit de asemenea la Roma în 2021.
Popovici are de apărat titlurile europene la 50, 100 şi 200 m liber, fiind înscris şi în două probe de ştafetă. Potrivit programului, românul va intra în bazin în fiecare zi.

Cât costă biletele

Iubitorii înotului, dar și ai sportului în general, sunt așteptați să asiste la spectacolul acvatic și să susțină înotătorii români care vor concura atât în fața publicului de acasă, cât și pe scena europeană a înotului. Accesul spectatorilor se va face începând cu ora 9.00 iar după amiază începând cu ora 16.00. Potrivit site-ului de tickering Entertix, biletele pentru fiecare zi de concurs costă 30 de lei – sesiunea de dimineață (acces, ora 9.00) și 60 de lei – sesiunea de după-amiază (acces, ora 16.00). Copiii sub 14 ani trebuie să achite 15, respectiv 30 de lei. Pe site-ul amintit nu există nicio facilitate pentru o persoană care vrea să cumpere tot pachetul pentru cele șase zile de probe.

Componenţa lotului României pentru Europenele de la Otopeni

Juniori: David Popovici, Vlad Stancu, Patrick Dinu, Ştefan Cozma, Cristian Lăpădat, Emil Dăncăneţ, Robert Andrei Badea, Alexandru Constantinescu, Vlad Ştefan Mihalache, Ştefan Vasilescu, Dragoş Ghile, Ştefan Darius Coman, Mihai Carol Cojocaru, Nandor Nagy;
Junioare: Anastasia Bako, Bianca Costea, Eliza Diaconescu, Andra Gorecki, Delia Georgiana Safcencu, Alexandra Curcan, Claudia Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Ana Maria Sibişeanu, Eliza Elena Diamandescu, Eva Maria Paraschiv, Irina Ana Preda;
Echipele de ştafete: Popovici, Dinu, Cozma, Constantinescu (4×100 m liber); Prisecariu, Vass, Paraschiv/Gorecki, Costea (4×100 m mixt); Popovici, Stancu, Cozma, Vasilescu/Mihalache (4×200 m liber); Popovici, Dinu, Costea, Bako/Sibişeanu/Preda (mixtă 4×100 m liber); Costea, Bako, Sibişeanu, Preda (4×100 m liber);
Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Răzvan Florea, Claudiu Radu, Yvone Stolz, Ovidiu Galeru, Bogdan Stroe, Cristina Mădău, Andrei Pinticanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.