În Argeş sunt 800 de urşi, dublu faţă de numărul optim!

1

Ieri, a fost organizată ședința Colegiului Prefectural, prima care are loc cu prezență fizică, după pandemie. Au fost în sală șefi ai instituțiilor deconcentrate care se află în subordinea Prefecturii Argeș. Aceștia au prezentat activitatea. Prefectul Radu Perianu a ridicat o problemă deosebită, aceea a ușilor. 
Prefectul anunţă că în judeţul Argeş numărul urşilor este dublu faţă de cel care ar trebui să fie. Fiind o specie protejată, nu pot fi sacrificaţi, decât cu aprobări speciale, numai în cazul în care reprezintă un real pericol sau au provocat pagube în proprietăţile cetățenilor. „Am pus întrebări către Mediu și către Garda Forestieră. Aș vrea ca instituțiile care au atribuții și în acest sens să nu aștepte să se întâmple nenorociri. În județul Argeș, la acest moment, numărul urșilor este dublu față de optim.
Specialiștii Gărzii Forestiere spun că sunt 800 de exemplare în condițiile în care un număr optim ar fi de 400 de urși. Vorbim despre o specie protejată pentru care Ministerul Mediului poate aproba recoltarea dacă animalul a ajuns în intravilan și a produs pagube sau a pus în pericol viețile oamenilor. Voi fi foarte atent la aceste probleme și le transmit argeșenilor din zonele în care apar animale sălbatice în gospodării sau în apropierea lor, să ceară sprijin primăriilor pentru că prin intermediul lor se întrunesc comisiile care soluționează problema, dar și structurilor de ordine publică.” a declarat Radu Perianu.

1 COMENTARIU

  1. ” Prefectul anunţă că în judeţul Argeş numărul urşilor este dublu faţă de cel care ar trebui să fie „.
    Fireste … c’asa-i, pe cand neste h’amputiti de’aiurea ni vad „ca Kalahari” sic! … vanat / adeca !
    De nu stiti, cetiti cartulia „Cum au pierit milioane de negri” si va veti dumiri ca au pierit /fix din „coadele de topor” den interior !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.