Atleții piteșteni, pe podium la Campionatul Național de la Craiova!

0

Pentru al patrulea week-end consecutiv, cocheta arena „Nicolae Mărășescu” din Craiova a fost gazda Campionatelor Naționale de Atletism rezervate seniorilor și tineretului, plus probe combinate (U23).
În premieră, noua regină a sprintului neaoș a devenit Maria Mihalache (CS Rapid București) care s-a impus la 100 m (11,74), dar și la 200 m (24,26), câștigându-și, astfel, biletul pentru Campionatele Mondiale ale juniorilor 1 (U20), din august.

Dueluri aprige în mai multe probe

Claudia Bobocea (CSA Steaua București) și-a adjudecat titlul la 800 m (2:03,10), în timp ce Mihai Dringo (CSU Oradea-CSM Oradea) a trecut primul linia de sosire la 400 m, fiind cronometrat în 45,38. Disputată până pe linia de sosire a fost cursa feminină de 1500 m, duel terminat cu victoria Petronelei Simiuc (CSM București – 4:31,29), în detrimentul Claudiei Florea (SCM Deva – 4:31,39). Evoluție constat bună a Danielei Stanciu (CSA Steaua București) care, ca și acum o săptămâna, a trecut la înălțime peste ștacheta ridicată la 1,93 m.

Nou record național la aruncarea greutății

Bianca Ghelber (SCM Bacău-CSA Steaua București) și-a reconfirmat baremul de participare la Mondialele seniorilor care debutează pe data de 15 iulie, la Eugene (Oregon – SUA), cu o încercare care a măsurat 73,15 m. Andrei Rareș Toder (CS Dinamo București) a stabilit un nou record național de seniori la aruncarea greutății, cu 21,07 m, în timp ce Alin Firfirică (CSA Steaua-CSM Onești) s-a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la disc, cu 64,15 m. Întrecerea masculină de la suliță s-a încheiat cu izbânda lui Alexandru Novac (CM București – 77,21 m).

Evoluție bună pentru sportivii de la CSM Pitești

Printre medaliaţii competiţiei s-au numărat şi atleţi de la CSM Piteşti.
Sportivii de la clubul din Ștrand și-au trecut în cont 6 medalii, dintre care 1 de aur, 3 de argint și 2 de bronz.
Iată rezultatele atleților piteșteni:
Seniori:
Bronz la disc prin Costantin Zanfir
Tineret:
Aur la disc prin Constantin Zanfir
Argint la triplusalt prin Bogdan Cioacă
Argint la 1500 m prin Mihai Poponea
Argint la 300 m obstacole prin Robert Dumitru.
Bronz la greutate prin Constantin Zanfir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.