Astăzi începe repartizarea la licee a elevilor

0

Ministerul Educației a publicat pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale.
Procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională, în județul Argeș, după contestații este de 84%. Dintr-un total de 704 contestații depuse (limba și literatura română – 414, matematică – 290), 495 de note s-au mărit (328 la limba și literatura română și 167 la matematică), iar 134 de note s-au micșorat (64 la limba și literatura română și 70 la matematică). În județul Argeș, în urma soluționării contestațiilor, numărul mediilor de 10 (zece) a rămas neschimbat, în schimb, situația la cele două probe este următoarea: ● limba și literatura română, 59 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestații, iar după soluționarea acestora, numărul notelor de 10 este de 60; ● matematică, 150 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestații, iar după soluționarea acestora, numărul notelor de 10 este de 152; Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.
Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.