Ce sunt numele de domenii si domeniile addon

0

Daca tocmai ai decis sa te aventurezi in lumea site-urilor web si ti-ai propus sa fii mai mult decat un simplu vizitator de site-uri online, asa ca vrei crearea propriului tau site, cel mai probabil te-a coplesit cantitatea generoasa de noi informatii necunoscute. Ei bine, este normal si nu ar trebui sa te sperii, deoarece pe internet vei gasi toate informatiile necesare.

Noi si noi termeni asteapta sa fie descoperiti de catre tine, iar printre acestia se regasesc cu siguranta si termeni precum numele de domenii si domeniile addon. Despre acesti termeni ne-am propus sa vorbim si noi.

Ei bine, daca te intrebi ce sunt numele de domenii si domeniile addon, atunci ai ajuns la locul potrivit. Asta deoarece vei gasi raspunsurile dorite chiar in randurile imediat urmatoare:

Ce este un nume de domeniu?

Ai aflat probabil ca nu este suficient sa iti cumperi un pachet de gazduire web pentru a detine un site online, ci ai nevoie si de un nume de domeniu. De asemenea, nu poti avea un site online daca ai doar numele de domeniu, iar gazduirea iti lipseste. Sunt doua aspecte ce sunt legate strans unul de celalalt. Dar ce este un nume de domeniu?

Ei bine, vorbim despre o insiruire unica de caractere, ce va fi apoi atribuita unei adrese IP pe care serverul oferit de gazduirea web o detine. Drept urmare, o adresa IP poate gazdui mai multe nume de domenii, chiar daca acestea din urma sunt totusi unice.

Numele de domeniu este acea adresa a site-ului web pe care o introduci in browser atunci cand iti doresti sa accesezi un site anume, precum: google.ro, facebook.com, wikipedia.org samd.

Dupa cum bine observi, exista mai multe extensii diferite. Ai posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de extensii alocate tarilor din intreaga lume, dar si extensii diferite precum .info, .blog, .net, .news si multe altele.

Poti cumpara nume de domenii de la firmele de gazduire web, iar pentru acestea vei plati o chirie anuala mai mica sau mai mare, in functie de extensia pe care ai ales sa o folosesti pentru numele de domeniu.

Atunci cand alegi numele de domeniu, trebuie sa te gandesti bine la alegerea pe care o faci, deoarece acesta trebuie sa fie usor de retinut, dar totodata sugestiv pentru informatiile pe care site-ul tau web le contine.

Vei gasi in mediul online o multime de sfaturi utile pentru alegerea numelui de domeniu, asa ca ai putea cauta mai multe recomandari utile in acest sens, iar astfel iti va fi mai usor sa iei o decizie anume.

Ce sunt domeniile addon?

Daca ai analizat oferta unei companii de gazduire web, asa cum este HostX pareri si recenzie, cel mai probabil ai observat ca fiecare pachet in parte promite un anumit numar de domenii addon. Ce reprezinta aceste domenii addon?

Ei bine, vorbim despre un domeniu suplimentar pe care il poti gazdui la acelasi pachet de gazduire web ales pentru site-ul de baza.

Altfel spus, domeniul addon este cu totul un alt site web, cu continut unic, diferit de domeniul principal, doar ca este alocat aceluiasi pachet de gazduire web.

Astfel, daca ai nevoie de un pachet de gazduire web ieftin pe care sa il folosesti pentru a gazdui mai multe domenii, trebuie sa acorzi atentie numarului de domenii addon oferite de pachetul de gazduire web pe care doresti sa il alegi.

Daca ai posibilitatea de a adauga mai multe domenii suplimentare, poti face asta din cPanel, din sectiunea Domenii, acolo unde vei gasi pagina Domenii Addon. Aici poti introduce numele de domeniu al site-ului nou pe care vrei sa il gazduiesti, iar astfel se va crea un nou director unde vor fi gazduite fisierele noului site.

Acestea sunt asadar informatiile pe care ar trebui sa le stii despre ce sunt numele de domenii si domeniile addon. Speram ca sunt suficient de clare si relevante pentru tine si mai ales ca ti-au fost de ajute iar daca mai ai si alte curiozitati, cu siguranta vei gasi mai multe alte informatii pretioase pe forumuri, bloguri si alte site-uri cu pareri si recenzii despre serviciile de gazduire web.