Undă verde pentru cel mai dificil segment al Autostrăzii

1

Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș apreciază faptul că suntem tot mai aproape de realizarea primei autostrăzi care traversează munții.  
Astfel, după cum am mai scris, CNSC a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu-Tigveni a autostrăzii Pitești – Sibiu. Astfel s-a deblocat contractul de execuție al celui mai lung și mai dificil segment al autostrăzii, contract care fusese blocat de contestații. Potrivit contractului în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene nerambursabile, pe traseul secțiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite: # 95 de poduri și pasaje # un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie # 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni) # un ecoduct în zona localității Călinești. Cei 37,4 km de autostradă trebuie să fie gata în 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție). ”Autostrada Pitești – Sibiu, împreună cu drumul expres Craiova – Piteşti, lucrare demarată tot în 2019 de guvernul PSD, reprezintă garanţii pentru investitorii de la Dacia şi Ford, înseamnă siuguranţa locului de muncă pentru mii de salariaţi din Argeş şi Dolj, înseamnă noi locuri de muncă mai bine plătite şi mai mulţi bani în buzunarele românilor” a declarat Nicolaescu.

1 COMENTARIU

  1. Inca ne mai cacaim … demult tre’bea sa fie gata Autostrada ! Omizile/gandacii cu chip de om voiau ca, neam de neamul lor / neam prost, sa iasa la „pense” … far’sa faca namic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.