Generaţia 1983 a Colegiului Dinicu Golescu, premiată la concursul „Bursa Seniorilor”

0

Una dintre cele mai frumoase secvenţe ale festivităţii oficiale a Zilelor Municipiului Câmpulung, „Bursa Seniorilor”, s-a ţinut, în 2022, separat de evenimentul în cadrul căruia se consacrase. Premierea oficiată de componenţii Generaţiei 1983 a Liceului „Dinicu Golescu” devenise parte a recepţiei oferite de primar invitaţilor prezenţi la sărbătoarea municipiului încă din timpul lui Călin Andrei. 
Ritualul a fost continuat de Liviu Ţâroiu, însă, în acest an, s-a produs o schimbare. Nu neapărat în bine, deoarece evenimentul s-a consumat aproape în anonimat, fără public, doar în prezenţa câtorva profesori şi elevi. Şi, bineînţeles, a unora dintre absolvenţii de acum 39 de ani. Nici măcar toată presa n-a manifestat interes pentru manifestarea programată sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00, în amfiteatrul Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, nefiind de faţă decât trei jurnalişti, de la Evenimentul Muscelean şi Muscel TV. La „Ciobănaşu’”, unde are loc ceremonia de Zilele Municipiului, altfel stăteau lucrurile. Prezentarea premiilor se producea în faţa unui public numeros, nu numai local, căci primarii au avut mai mereu invitaţi din ţară şi din străinătate. Iată, aşadar, încă un moment pierdut de festivitatea oficială, după titlul de „Cetăţean de Onoare” care nu va fi acordat în 2022.
În 2023, ediţia a X-a coincide cu împlinirea a 40 de ani de la absolvirea liceului
Organizatorii „Bursei Seniorilor” au fost ajutaţi de profesoarele Magdalena Dorcioman şi Manuela Oncescu în demersul lor de a acorda premii şi în acest an elevilor de la „Dinicu Golescu” care au convins, prin performanţele lor, că merită răsplata. În 2022 a avut loc ediţia cu numărul 9, iar dorinţa celor care susţin premierea este să organizeze şi ediţia cu numărul 10, mai ales că, în 2023, împlinesc 40 de ani de la absolvirea liceului. „Şi pentru mine este o surpriză. N-am mai fost de 40 de ani în acest amfiteatru şi amintirile sunt foarte plăcute. Concursul nostru s-a dezvoltat în timp, am început această idee în 2014 cu obiectivul de a premia performanţele elevilor Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, nu neapărat din punct de vedere al participării la concursuri, la olimpiade ş.a.m.d., dar din punct de vedere al unui eseu care să poată fi postat pe site, în care copiii ne pot spune şi despre activităţile lor extraşcolare şi lucruri care sunt apropiate de sufletul lor.”, a precizat, în deschiderea festivităţii, reprezentantul Generaţiei 1983, Sorin Deaconu.
La ediţia din 2022 a concursului s-au înscris: Dennis George Diaconu (clasa a XI-a B), Lois Necula (clasa a X-a B), Teodora Biţan (clasa a X-a B), Cristian Radu (clasa a XI-a C), Flavius Ilinca (clasa a X-a B), Bianca Ţîru (clasa a XII-a B), Adelina Heroiu (clasa a X-a B), Andreea Daria Ivaşcu (clasa a XI-a B), Maria Tănăsoiu (clasa a X-a B), Marta Văcaru (clasa a XI-a B), Maria Adina Ghiorghiţoiu (clasa a X-a B), Eliana Theodora Neguş (clasa a X-a A), Rebecca Radu (clasa a X-a B), Petruţa Daniela Popa (clasa a X-a B), Teodora Idoraşi (clasa a XII-a F). Înscrierea la concurs s-a făcut pe site-ul grupului de absolvenţi http://www. dinicugolescu1983.com, iar postările au fost evaluate de membrii juriului, care au desemnat următorii câştigători: premiul I – Marta Văcaru; premiul II – Lois Necula; premiul III: Maria Tănăsoiu; patru premii speciale: Petruţa Daniela Popa, Rebeca Radu, Maria Ghiorghiţoiu şi Flavius Ilinca. Premii au fost acordate şi celorlalţi copii care s-au înscris la concursul „Bursa Seniorilor”. În timpul celor doi ani de pandemie şi de concursuri virtuale, festivitatea de premiere a fost ţinută online. Bogdan Radu