Se taie copacii uscați din Parcul Lunca Argeșului

0

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești va desfășura, în Parcul ,,Lunca Argeșului”, o acțiune de eliminare a arborilor aflați în declin biologic sau care prezintă o stare fitosanitară precară și pot afecta siguranța persoanelor. 
În urma vântului puternic și a furtunii de sâmbătă, 9 iulie, doi arbori au căzut pe zona de promenadă! Din fericire, nu au fost oameni răniți sau pagube materiale. În perioada următoare, după ce Direcția Silvică Argeș emite Autorizația de Exploatare, vor fi marcați arborii ce necesită tăiere.
Este în atenția municipalității ca parcul ,,Lunca Argeșului” să fie o oază de verdeață în care piteștenii și turiștii să se plimbe sau să ia parte la activități de timp liber și relaxare, în condiții de totală siguranță. Prin urmare, prin campanii de plantare, plutele tăiate vor fi înlocuite cu arbori de diferite esențe, pentru diversitate, dar și pentru creșterea gradului de trăinicie a fondului verde.
,,Lunca Argeșului” este un parc emblemă al Piteștiului, cel mai mare parc natural amenajat cu fonduri europene din România! Parcul se întinde pe 24 de hectare și este o continuare a Centurii Verzi a oraşului nostru, începută cu parcul Ştrand, apoi legată cu zona Tudor Vladimirescu, cu peste 2000 de arbori și arbuști, 4 km de piste pentru biciclete, 15 km de alei, circa 360 de bănci, fântâni arteziene, teatru în aer liber și locuri de joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.