Ziua porţilor deschise la Spitalul Penitenciar Mioveni

0

Ieri, a avut loc ziua porţilor deschise la Spitalul Penitenciar Mioveni. Unitatea putea fi vizitată de orice cetăţean, chiar şi rudele deţinuţilor încarceraţi acolo, cu condiţia să nu aibă o interdicţie de intrare în penitenciar.  
Deşi cei interesaţi au avut prilejul să vadă dotările şi modul de funcţionare al unităţii, în cadrul manifestării “Ziua porţilor deschise” între 8.30 şi 11.30, nimeni nu a mers în vizită. Penitenciarul-Spital Mioveni funcţionează din data de 01 februarie 1999. Înfiinţarea spitalului a reprezentat, în primul rând o necesitate a sistemului penitenciar, fiind în concordanţă cu prevederile Standardului de reguli minime al Naţiunilor Unite şi Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, care precizează: „Îngrijirile medicale au importanţă primordială şi sănătatea deţinuţilor trebuie să fie prioritară în închisoare.
Nivelul îngrijirii sănătăţii într-o închisoare şi medicaţia trebuie să fie cel puţin echivalente cu cele din societate.” În cadrul realizării reformei justiţiei române, pentru îndeplinirea misiunilor ce îi revin ca unitate medicală componentă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Penitenciarul-Spital Mioveni a continuat în permanență, an de an, procesul de structurare şi modernizare, în scopul alinierii la cerinţele standardelor şi normelor europene, anunţă reprezentanţii Penitenciarului Spital Mioveni. În prima parte a trimestrului al II-lea al anului 2021, unitatea a fost evaluate de către o comisie din cadrul ANP. Spre sfârșitul anului, în baza Ordinului Președintelui ANMCS nr. 299/13.10.2021, Penitenciarul-Spital Mioveni s-a încadrat ca unitate sanitară în categoria a II-a Acreditat cu recomandări, se precizează în nota de prezentare a unităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.