Fals călugăr cere bani pentru acatiste pe Muntele Athos!

0

Un impostor pus pe căpătuială îi păcăleşte pe piteşteni pentru a obţine bani frumoşi sub protecţia straielor bisericeşti. Acesta pretinde că este călugăr la una dintre mănăstirile de pe Muntele Athos şi cere diverse sume de la credincioşi sub promisiunea că se va ruga pentru ei. Poliţiştii atrag atenţia însă că bărbatul este fals călugăr şi îi îndeamnă pe cetăţeni să nu le lase impresionaţi de povestea lui ci să sesizeze Poliţia!  
Anunţul a fost făcut de comisarul şef Liviu Cumpenaşu, şef birou Ordine Publică din cadrul Secţiei de Poliţie 4 Piteşti.
„Vă informez despre faptul că de câteva zile, prin oraș este prezent un bărbat care poartă straie bisericești și spune că este călugăr la Muntele Athos! Pe anumite persoane le contactează telefonic și este posibil sa meargă și din uşă în uşă solicitând sume de bani pentru acatiste și diverse proceduri religioase.
Din partea Mitropoliei Argeșului nu se cunoaște ca acest preot sa fie autorizat să facă astfel de demersuri.
În cazul în care sunteți abordați sau contactați de aceasta persoana, poate apelați 112. Ştiu că vă vine greu să faceți acest gest, pentru că este vorba despre un om îmbrăcat în straiele Sfintei Biserici, dar în spatele acestor haine se poate ascunde un om care nu are scrupule și înşeală cetățeanul. Ar fi bine să știe și Poliţia cine este și ce „hram” poartă!” a transmis ofiţerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.