Podul de la Căteasca închis doar pe hârtie!

1

Podul de la Căteasca, închis circulației la mijlocul lunii mai, este închis numai pentru unii șoferi. Restricția a fost impusă din cauză că structura de rezistență este afectată și există pericol de prăbușire. Cu toate acestea șoferi inconștienți continuă să treacă cu mașini de mare tonaj pe pod, în ciuda avertismentelor și a indicatoarelor rutiere amplasate în zonă. Ce fac autoritățile în acest caz aflați din materialul următor.  
Primarul comunei Căteasca este supărat că nici Consiliul Județean nici polițiștii nu fac nimic să oprească traficul. Podul peste râul Argeş de pe DJ 703B Leordeni – Căteasca este închis pe o perioadă nedeterminată, doar teoretic, spune acesta. „Este problema Poliţiei şi a Consiliului Judeţean. Da, într-adevăr, drumul care ar trebui să fie închis este închis doar pentru unii. Problema este că cetăţenii din comună nu au curaj să treacă cu utilajele agricole să îşi lucreze pământul, să îşi ducă cerealele la baza agricolă de la Leordeni pentru că respectă restricţiile, dar TIR-urile trec. Localnicii sunt afectaţi de restricţie, mai ales cei care au recoltat cerealele. Nu au putut să meargă la Leordeni de teamă că îi amendează Poliţia. Ei respectă semnul, alţii nu!” a spus Liviu Năstase. Podul a fost inaugurat în anul 2009, dar în prezent are afectată structura de rezistență, de aceea s-a dispus închiderea circulației. Lucrările de construcţie au fost de 21 de milioane lei, iar reparaţiile ar costa dublu, de aceea asocierea care a efectuat lucrarea refuză să efectueze consolidarea. Consiliul Judeţean Argeş a dat în judecată constructorul.

Este afectat şi un drum comunal

Podul închis, afectează indirect şi un drum comunal recent reparat, în Căteasca. Şi aici, şoferii încalcă restricţiile rutiere. Primarul spune că pe DC 105 există o interdicţie de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, dar şoferii nu o respectă. Trec şi pe aici cu TIR-uri încărcate afectând şoseaua. Drumul a fost reparat recent şi a costat 300.000 lei, iar banii se duc pe apa sâmbetei din cauza şoferilor care încalcă restricţia şi vor face alte gropi! Conducătorii auto folosesc drumul comunal ca rută ocolitoare ca să nu treacă peste pod, deşi există alte rute stabilite în acest sens. Cât timp podul rămâne închis, şoferii ar trebui să folosească următoarele rute alternative: D.N.7: Găeşti -Topoloveni – Piteşti -Al (Piteşti Est); Al (km.94) – DJ702G – cu varianta spre Piteşti: Căteasca – Coşeri – Catanele; Al (km.106) şi varianta spre Găeşti: DJ702G – Căteasca – Răteşti – Tigveni – Pătuleni – Pătroaia Deal – Potlogeni Deal – Ioneşti – DN61 – Găeşti.

Au fost reţinute 54 de permsie şoferilor care au trecut peste pod

Reprezentanţii IPJ Argeş în contrazic pe Liviu Năstase şi spun că de la 15 mai, de când podul a fost închis, până la sfârşitul lunii iulie, în zonă au fost organizate mai multe acţiuni la care au participat poliţişti de la Serviciul Rutier Argeş, de la Formaţiunea Rutieră Topoloveni, cât şi de la Secţia Rurală Leordeni. În intervalul amintit au fost date 180 de sancţiuni, în valoare de peste 52.000 lei şi au fost reţinute 54 de permise pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeş R.A intenţionează să pună o barieră la pod ca să-i oprească pe şoferii inconştienţi. A fost demarată procedura pentru cumpărarea barierelor care vor bloca accesul total. Alina Nicolau, director general la Regia Autonomă Județeană de Drumuri R.A. a precizat că vor fi montaţi mai întâi nişte parapeţi, apoi barierele.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui macar autoturismele si eventual autoutilitarele pana in 7.5 tone lasate sa treaca. Pana va fi gata podul, cum facem? Ca de blocat este simplu. Si vreo 5-6 ani de acum incolo sigur nu va fi gata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.