Primar incompatibil!

0

Agenţia de Integritate Națională anunţă că un primar, din judeţul Argeş, s-a aflat în incompatibilitate după ce soţia acestuia, prin societatea pe care o conduce, a încheiat contracte cu Consiliul Judeţean Argeş. La acea vreme edilul era consilier judeţean.  
ANI a precizat că starea de incompatibilitatea actualului primar al comunei Aninoasa, Nicolae Marius Manole este de pe vremea când acesta era consilier judeţean. „În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2016 – 2020 și 2020 – 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic, a încheiat în intervalul 25 iunie 2019 – 03 iunie 2021, 3 contracte de prestări servicii medicale și 4 acte adiționale la acestea în valoare totală de 16.352 lei, cu instituții aflate sub autoritatea C.J. Argeș. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003.” a transmis Agenţia Naţională de Integritate. Primarul comunei Aninoasa nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Nu mai poate deţine o funcţie publică 3 ani

Nicolae Marius Manole a încălcat prevederea legală: art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „alin. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local”. Dacă decizia ANI va rămâne definitivă, legea prevede ca: „Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Era firma soţiei

Nicolae Marius Manole a devenit primarul comunei Aninoasa în urma alegerilor parțiale din 27 iunie 2021. Conform declarației sale de interese, depusă pe 14 iunie 2021, în calitate de consilier județean avea calitatea de administrator la trei firme: Pro ADA 2000 SRL, unde este acționar cu 100%, Horeca Food SRL, unde deținea 99% din acțiuni, și Ioni SRL, cu 90% din acțiuni.
În declaraţia sa de avere de la acereaşi dată apre şi firma soţiei sale, medic de profesie, SC Mirman Prover , prin care oferă servicii de medicina muncii. În declaraţia de interese depusă de Marius Manole la data de 10 septembrie 2021, după ce a devenit primar, nu mai apărea nicio firmă la care acesta să fie acţionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.