Poliția i-a confiscat pistolul!

0

Un tânăr de 25 de ani, care încerca să facă o tranzacţie ilegală s-a trezit ieri dimineaţă cu mascaţii la uşă. Oamenii legii căutau un pistol despre care aveau informaţii că îl deţine. Au găsit atât arma, cât şi muniţia aferentă! 
La urechile polițiștilor a ajuns un zvon, cum că, un tânăr din comuna Mihăeşti caută client căruia să-i vândă un pistol. Informaţia putea fi doar o minciună răutăcioasă deşi era susținută de mai multe persoane. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș s-au sesizat, din oficiu şi au obținut mandat de percheziţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Astfel ieri, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, oamenii legii au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Mihăești, la locuința lui Constantin S. de 25 de ani. Într-o geantă, din casă, poliţiştii au găsit ceea ce căutau! Au constatat că tânărul deţine ilegal un pistol cu gaz. În aceeaşi geantă au fost găsită şi o cutie cu 37 de cartuşe. Deşi nu este o armă letală, revolverul cu pricina este supus autorizării iar Constantin S. nu avea avizul. Pistolul a fost ridicat pentru cercetări. Oamenii legii îl vor supune şi unor expertize balistice pentru a se stabili dacă a fost folosit.

L-a cumppărat, ca să-l vândă!

La audieri, tânărul a susţinut că a cumpărat arma din Bucureşti, dar nu pare a fi sincer. Este posibil ca pistolul să fi fost adus din străinătate, mai ales că cel vizat a fost plecat de mai multe ori în afara ţării. Împotriva lui Constantin S. se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun, a transmis IPJ Argeş.

Ce spune legea!

Pistoalele cu gaz pot fi cumpărate în România cu uşurinţă fiind considerate arme airsoft. Acestea fot fi achiziţionate fie direct din magazin fie online. Sunt replici ale unor revolvere cunoscute iar preţurile pot fi de la 150 de lei până la 15.00 lei. Cumpărătorii trebuie să declare la Poliţie că au o astfel de armă şi să primească autorizaţie de deţinere. Legea prevede: „Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”