82% dintre elevi, martori la bullying în şcoli!

0

În aceste zile, Organizaţia Salvaţi Copiii desfăşoară Tabăra Sănătăţii, parte din proiectul Alegeri Sănătoase, la Poiana Braşov. Participă peste 100 de copii din întreaga ţară, de la Filiala Argeş fiind 6 participanţi. Tema din acest an este: „eu în armonie cu mine, cu ceilalți și cu natura”.  
Tabăra a început ieri şi se va derula până pe data de 19 septembrie, la Poiana Braşov. Anul acesta, participă 100 de copii și tineri din întreaga țară, pentru a învăța cum să își gestioneze anxietatea sau alte emoții puternice și cum pot avea relații mai bune cu cei din jurul lor. Pe parcursul a patru zile, prin intermediul atelierelor și activităților în aer liber, participanții vor explora tema: „eu în armonie cu mine, cu ceilalți și cu natura”. Din judeţul Argeş participă 6 participanţi, 5 voluntari, elevi la licee din Piteşti şi un însoţitor, un tânăr de peste 18 ani.

Un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate

Problema bullying-ului va fi luată în discuşie în tabărădupă ce datele statistice au arătat că 82% dintre elevi au fost martorii unor scene în care colegii erau victime ale acestui fenomen. “Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile din România. Potrivit datelor centralizate de Salvați Copiii România în urma consultării online a copiilor (iunie 2022) arată că 82% dintre elevi au asistat în calitate de martori la situații de bullying în școala în care învață, 73% în clasa în care învață, iar în grupul de prieteni 45%. Impactul psiho-emoțional este cu atât mai puternic, cu cât copiii au ieșit vulnerabilizați din cei doi ani de pandemie: un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților, mergând până la consecințe extrem de grave, și anume tentative de suicide.” transmit reprezentasnţii Salvaţi Copiii. Potrivit anchetei realizată de Salvați Copiii România în luna iunie, reiese că în doar 8,1% dintre cazurile care au apelat la serviciile de consiliere ale psihologilor organizației în primul an de pandemie, diagnosticele au fost independente de contextul pandemic (opoziționism, ADHD/ADD, tulburări de vorbire, intelect liminar sau tulburări de neurodezvoltare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.