Poştaşul a furat banii oamenilor!

0

Apoximativ 50.000 lei, bani care ar fi trebuit să ajungă la pensionari, persoane cu handicap sau la copii, şi-a însuşit un poştaş din comuna Călineşti. Bărbatul a fost trimis în judecată după ce s-a constatat că nu a dus banii la oameni şi a semnat în locul lor mandatele poştale ca să nu apară cu lipsă în gestiune. 
Poştaşul Nicolae U., de 49 de ani, din comuna Călineşti a fost dat în vileag de către o femeie care a reclamat la Oficiului Județean de Poștă Argeș, la sfârșitul lunii martie 2021, că nu a primit alocaţia pentru copil, în valoare de 642 lei. S-au efectuat verificări de către reprezentanții poștei, constatând că mandatul poştal este semnat ca şi cum reclamanta ar fi încasat banii. Cum femeia susţinea că nu a ridicat suma necesară, cercetările au fost extinse şi reprezentanţii OJP Argeş au ajuns la concluzia că suma înscrisă în respectivul mandat a fost însușită fraudulos de factorul postal. Mai mult de atât, nu era singurul mandat “cu probleme”! Verificările au scos la iveală faptul că în luna martie a anului trecut, angajatul care lucrează în zona Topoloveni, nu a dat banii la mai mulţi oameni. Acesta a predat la serviciu 126 cupoane de diferite categorii, stabilindu-se că au fost semnate în fals de către factorul poștal. Cu ocazia extinderii cercetărilor, s-a stabilit că poștașul a falsificat un număr total de 150 mandate de diferite categorii (pensii, asigurări sociale, alocații, ajutor social, pensii handicap, alocații susținere), însușindu-și suma totală de 48.120 lei. Reprezentanţii OJP Argeş au sesizat Poliţia.

Mai este judecat într-un dosar

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au întocmit pe numele lui Nicolae U. dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals intelectual. Prejudiciul astfel cauzat a fost achitat persoanelor în cauză de către Compania Națională de Poșta Română Argeș, prin Oficiul Județean de Poștă Argeș, care s-a constituit parte civilă în dosarul penal. În cursul cercetării, poștașul a achitat suma de 852 lei din totalul de 48.120 lei. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată, inculpatul fiind sub măsura controlului judiciar. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Topoloveni în urmă cu câteva zile dar nu a fost stabilit primul termen de judecată. La aceeaşi instanţă, bărbatul mai este judecat într-un dosar sub acuzaţia de fals intelectual şi uz de fals. Acesta a trecut de camera preliminară şi următorul termen de judecată va fi în luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.