Criminalii de la Popești, condamnați definitiv!

1

Decizie definitivă în dosarul de omor de la Popești, acolo unde, în 2019, Răducu Nicula, un tânăr de 23 de ani, a fost o omorât în bătaie. Instanța a acordat despăgubiri în valoare de 1,4 milioane de lei părinților și surorii celui ucis. Mama tânărului spune că banii nu le vor aduce copilul înapoi. Ea vrut pedeapsa maximă pentru cei care i-au luat viața fiului ei. Judecătorii au fost de altă părere.  
Tragedia a avut loc în satul Purcăreni, din comuna Popești, în 2019. Răducu Nicula, în vârstă de 23 de ani, fiul unui consilier local din comună a plecat de acasă cu un prieten care îl rugase să meargă cu el să-l ajute să se împace cu iubita. Pe drum, li s-a mai alăturat un amic și au mers toți spre locuința fetei. Când mai aveau doar puțin să ajungă, a început scandalul. Le-a ieșit în cale un tânăr care avea un conflict mai vechi cu amicul celui care avea să devină victimă. Individul și-a sunat tatăl și fratele și înarmați cu uluci și o bâtă au pornit atacul. Li s-au mai alăturat și alți bărbați din zonă și așa au ajuns să fie 7 contra 3. Primul lovit a fost prietenul lui Răducu, așa că tânărul nu a ezitat să sară în apărarea lui. Cei doi s-au apărat cu mâinile goale în fața loviturilor de ulucă și de par. Au fost doborâți la pământ, acolo unde agresorii au continuat să lovească. Răducu a ajuns în comă la spital și a murit la 24 de ore în urma atacului cumplit.

Părinții victimei, nemulțumiți de sentință

În luna decembrie 2021, Tribunalul Argeş a dat sentinţa pentru cei cinci inculpaţi. Ilie Calpanu, tatăl, a fost condamnat la 15 ani și 6 luni închisoare pentru omor, loviri şi alte violențe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Fiul lui, Vlăduț Calpanu, a fost condamnat la 11 ani şi 10 luni închisoare, iar celălalt fiu, Cosmin Calpanu, a primit 11 ani pentru aceleaşi acuzaţii. Florin Mădălin Vidan a primit 10 ani şi 2 luni închisoare pentru omor şi tulburarea ordinii şi liniștii publice. A fost condamnat și unul dintre cei care îl însoțeau pe Răducu, adică Robert Ionuț Stan care a spart geamul maşinii. El are de ispăşit o pedeapsă de 8 luni, cu executare, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Nemulțumiți de sentinţă, părinții tânărului ucis au declarat apel. La fel și inculpații. Vineri, Curtea de Apel Pitești a respins toate apelurile și în acest fel a rămas definitivă hotărârea dată de Tribunalul Argeș. Ilie Calpanu și Vlăduţ Calpanu sunt închiși din 2019, dar ceilalți inclupați erau acasă, sub control judiciar.
Vineri, imediat după decizie, au fost ridicați și duşi și ei la Penitenciarul Mioveni unde au fost încarcerați. Sentinţa îi nemulțumește pe părinții lui Răducu.
Oamenii care și-au pierdut fiul spun că ucigașii au scăpat mult prea ușor. Ar fi vrut pentru ei pedeapsa maximă. Referitor la despăgubirile acordate de instanță, în valoare de 1, 4 milioane de lei, soții Marian și Aneta Nicula spun că nici toţi banii din lume nu pot plăti o viață de om. În plus, soţii Nicula au mai zis că chiar dacă ar vrea, nu ar putea obține niciodată banii de la inculpați pentru că nu vor avea de unde să plătească.

1 COMENTARIU

  1. Tribunalul Arges in general da niste sentinte de doi lei, oare daca era copilul lor, erau multumiti cu sentinta astaa idioata!! o asemenea crima trebuia pedepsita cu inchisoarea pe viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.