Curierul zilei împlinește astăzi 28 de ani de existență

0

Pe 15 septembrie 1994 a apărut pe piaţă primul număr al cotidianului Curierul zilei. Timpul a trecut, iar astăzi sărbătorim 28 de ani de existenţă. Datorită profesionalismului jurnaliştilor, ziarul nostru a devenit cel mai puternic cotidian din presa locală, dar şi o adevărată şcoală de presă, sute de sute de redactori din presa locală învățând meserie aici.
În decursul timpului, cotidianul fondat de Marilena Barață și Constantin Neguț a organizat peste 60 de concursuri pentru copii, pentru tineri, pentru mediul de afaceri, pentru sportivi etc. Amintim câteva dintre ele: Concurs First Face, Fata cu cei mai frumolşi sâni, Cea mai sexi şatenă, Cea mai sexi Crăciuniţă, Cea mai şarmantă patroană argeşeană, Cea mai şarmantă femeie din Argeş, Bărbatul fatal al Argeşului, Regina Piteştiului, Cel mai frumos copil din Argeş, Cea mai frumoasă poveste de dragoste, Parlamentarulparlamentarilor argeşeni, Cei mai slabi politicieni, Poveste de crăciun, Câştigă yiarul de aur de 1kg, Găsiţi caseta cu bijuterii, Yarurile de aur – Campionatul de table, Liga Centrick-Curierul, celmai tare campionatde fotbal pe sintetic, Cupa Curierul.

Am salvat viețile a peste 100 de oameni

Curierul zilei a iniţiat multe acţiuni de binefacere, la care a angrenat toată forţa politică, administrativă şi privată din Argeş şi nu numai. Au fost organizate baluri de caritate, pentru cei aflaţi în dificultate, , pentru copiii instituţionalizaţi, pentru cei cu probleme grave de sănătate. Au fost strânse fonduri, s-au făcut licitaţii şi donaţii. Prin Campania”Oameni care ajută oameni” inițiată acum mai bine de 20 de ani de Marilena Barață, președintele Trustului de Presă Curierul zilei, au fost ajutați peste 20.000 de oameni. S-au strâns peste 2.278.784 de euro, bani care au ajutat la salvarea a mai mult de 100 de oameni.

Ce a făcut Curierul zilei în Argeș

În cei 28 de ani de existență, Curierul zilei a lansat mai multe provocări piteștenilor, iar câteva dintre ele au devenit marcă înregistrată. Astfel, de-a lungul timpului, ziarul nostru și-a pus amprenta pe viața piteștenilor și în special pe a unora dintre voi, prin evenimentele create și acțiunile întreprinse. Câteva dintre acestea sunt enumerate mai jos.

Balul Cuierului și Regina Piteștiului

Între 1998 și 2011, în oraș s-a desfășurat Balul Curierului. Aniversarea din fiecare an a ziarului era marcată printr-un moment festiv și anume Balul Curierului, sărbătoare și petrecere la care participau personalitățile județului și nu numai. În cadrul acestui bal invitații alegeau Regina Piteștiului, fiecare dându-și votul pentru una din concorentele din concurs. La final, aleasa, era încoronată Regina Piteștiului.
1998 – Silvia Bălan
1999 – Corina Gherghina
2000 – Ingrid Vasile / Denisa Didiță
2001 – Valentina Petre
2002 – loredana Calotescu / Andra Chiorăscu
2003 – Diana Predica
2004 – Ana Maria Săliștean
2005 – Daniel Turcescu
2006 – Andreea Brebene / Mădălina Voicu
2007 – Renata Gheorghe / Raluca Pătrașcu
2008 – Mădălina Ion / Gabriela Ciobanu
2009 – Andra Ungureanu / Alexandra Misescu
2011 – Cosmina Maria Anghel / Diana Zamfir
Campania ”Angiograful”
În Aprilie 2013, Constantin Neguț a demarat campania ”Salvați Inimile argeșenilor!”. Curierul zilei a dus această campanie până la finalizare, iar în Mai 2014 Spitalul Județean a fost dotat cu un ANGIOGRAF. Înc adrul acestei campania, prin intermediul ziarului au fost strânse fondurile necesare achiziționării aparatului performant. Au contribuit oamenii politici ai vremii, persoanlitățile județului dar și naționale, Arhiepiscopia dar și argeșeanul de rând. Banii s-au strâns din donații, de la CJ, Primărie și Guvern. AU fost organizate și două spectacole caritabile, iar în ziar și la Curier Tv au fost publicate în permanență materiale care să convingă de importanța Angiografului.

Festivalul muzical, Curierul zilei

Un alt eveniment important, de data aceasta cultural, promovat de ziarul nostru a fost Festivalul Muzical Curierul Zilei. Astfel, între 2001 și 2008, mii de concurenți și-au exprimat talentul în fața unui juriu cu nume grele în el, iar la final au fost desemnați câștigătorii.