Femeie condamnată pentru trafic de droguri

0

După mai bine de cinci ani de la comiterea faptei, o femeie din comuna Săpata a fost condamnată pentru trafic de droguri. Aceasta a fost prinsă de oamenii legii cultivând marijuana în curtea casei. Descoperirea a fost făcută de oamenii legii, întâmplător după ce s-au dus în gospodărie să facă percheziții într-un dosar de furt.  
În iulie 2017, Mariana S., de 28 de ani și concubinul ei, Marian P. de 33 de ani, din comuna Săpata, s-au trezit într-o dimineaţă cu polițiștii în gospodărie. Oamenii legii aveau mandat de percheziții într-un dosar de furt. Cei doi concubini erau recidivişti, în anul 2016 fiind condamnaţi pentru furt calificat, de Judecătoria Topoloveni. Fiind cunoscuţi cu astfel de preocupări oamenii legii se aşteptau să găsească la ei diverse bunuri provenite din furt, nicidecum droguri. „În urma percheziției, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 17 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, precum și ustensile necesare creșterii și dezvoltării plantelor de cannabis.” anunţa IPJ Argeş la acea vreme. Cazul a fost preluat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești. Cei doi concubini au fost arestaţi preventiv. Ulterior bărbatul a fost eliberat şi a rămas în arest doar concubina lui. După aproximativ o lună a fost plasată şi ea sub control judiciar.

Execută două pedepse!

Timp de peste 4 ani dosarul a stat la DIICOT.
La sfârşitul anului 2021, Mariana Stoian a făcut un acord de recunoaştere a vinovăţiei.
În baza acestuia s-a cerut judecarea în procedură simplificată. Zilele trecute, Tribunalul Argeş a dat sentinţa. Femeia are de executat 4 ani de închisoare. Asta din cauză că mai avea o condamnare cu suspendare şi va trebui să ispăşească ambele pedepse. „…condamnă pe inculpata S.M. la o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc(…) dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare stabilită prin S.P. nr.249/29.09.2015 pronunţată de Judecătoria Topoloveni în dosarul nr.2362/828/2014, definitivă prin D.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.