A vândut o maşină închiriată!

0

Tupeu incredibil pentru un piteştean care a făcut un schimb de maşină, a obţinut şi o diferenţă de bani, deşi autovehiculul pe care l-a oferit în timpul tranzacţiei era închiriat. Când s-a dus să perfecteze actele, noul proprietar a aflat că a fost înşelat. A rămas cu o pagubă de 6.000 de euro!  
În martie 2018, Gheorghe G., de 59 de ani, din Piteşti a văzut un anunţ de vânzarea a unui Renault pe o platformă online. A sunat şi i-a oferit proprietarului, la schimb, o autoutilitară Mercedes Sprinter şi a cerut o diferenţă de 1.000 de euro, pe motiv că maşina lui valorează mai mult decât autoturismul. Tranzacţia a fost încheiată cu un act de mână, fără a fi încheiate acte de vânzare-cumpărare. Fiind cumpărător de bună credinţă, după câteva luni, noul proprietar al autoutilitarei a vrut să perfecteze actele şi să treacă maşina pe numele lui. Atunci a constatat cu uimire că autoutilitara nu-i aparţinea celui care a făcut schimbul. Gheorghe G. o avea închiriată de la o femeie şi nu avea dreptul să o vândă, de aceea nici nu fusese de acord să încheie legal tranzacţia. Păgubaşul nu a reuşit să-l mai găsească pe cel cu care a făcut schimbul şi s-a adresat Poliţiei. Piteşteanul s-a ales cu o pagubă estimată la 6.000 de euro.

A acumulat condamnări de peste 13 ani

Cazul a fost preluat de polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În timpul cercetărilor, oamenii legii nu au putut înainta cu ancheta din cauză că Gheorghe G. a fost condamnat într-un alt dosar şi a fost încarcerat. Când a putut fi audiat, bărbatul nu a recunoscut faptele, negând că el ar fi făcut schimbul. Oamenii legii nu au reuşit să recupereze Renaultul pe care Gheorghe G. l-a obţinut în urma schimbului, autoturismul a fost vândut sub aceeaşi formă fără perfectarea actelor.
Cercetările au fost încheiate şi dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată. Gheorghe G. a mai fost trimis în judecată şi anul trecut, pe vremea când era închis, tot dosar de înşelăciune. În 2019 a fost condamnat la 3 ani şi 5 luni închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. În anul 2008 a mai avut o condamnare de 10 ani. Dacă va fi găsit vinovat de înşelăciune el riscă o nouă condamnare de la 6 luni la 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.