FC Argeș va avea stadion de 100 milioane de euro!

0

Primăria Pitești a prezentat luni proiectul noului stadion Nicolae Dobrin care va fi construit pe amplasamentul actualei arene din Trivale.
Casa “Vulturilor” va avea 15.200 locuri, va costa 100 milioane de euro, va fi de categoria UEFA 4 și va putea găzdui meciuri internaționale. Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare.
De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 mp din care peste 10.000 mp vor fi destinate locurilor de parcare. Cea mai mare parte a finanțării ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții, iar diferența de cheltuieli va fi acoperită din bugetul local.

Primarul Gentea: ”Va fi unul dintre cele mai moderne stadioane din România”

Primarul Cristian Gentea estimează că după dărâmarea vechiului stadion, noua arenă care este prevăzută fără pistă de atletism va fi gata în 24 de luni. Edilul piteștean își dorește ca la inaugurare, FC Argeș să joace în cupele europene: ”Ne-am dorit foarte mult să ajungem în această zi. Joi depunem studiul de fezabilitate. Sper că prezentarea a fost spectaculoasă. Știu că mulți piteșteni așteptau. Joi intrăm în Consiliul Local, iar vineri depunem proiectul la CNI. Așa cum mă știți, fiind foarte insistent voi face tot ce se poate ca lucrurile să decurgă în mod normal. Eu am spus că va fi unul dintre cele mai moderne stadioane din România, dar aștept să spună și alții. După demolarea vechiului stadion, noua arenă va trebui să fie gata în doi ani. Marea dorință nu doar a mea, ci și a tuturor piteștenilor, este ca echipa să joace în cupele europene. Sper să conștientizeze și echipa ce eforturi se fac și să evolueze așa cum ne așteptăm cu toții”.

Lucrețiu Tudor: ”Stadionul va putea găzdui meciuri din grupele Champions League”

Lucrețiu Tudor, city managerul Piteștiului, spune că noua arenă va putea găzdui meciuri internaționale la cel mai înalt nivel: ”Cel mai greu a fost să putem transfera acel teren împrejmuitor al actualului stadion Nicolae Dobrin de la Ministerul Sportului. Poate din această cauză a durat și puțin mai mult decât ne-am așteptat studiul de fezabilitate al acestui stadion. Am reușit acum să transferăm acel teren prin hotărâre de guvern. Am vrut să nu repetăm greșelile făcute de alte municipalități sau alte cluburi care au realizat stadioane de asemenea anvergură. Am vizitat stadioanele construite în țară în ultimul timp. Am văzut ceea ce este bun, ceea ce au făcut bine celelalte municipalități și am vrut să copiem și noi modele de succes . Nu va fi un stadion dedicat exclusiv fotbalului, va fi un stadion fără pistă de atletism, așa cum este și în marile orașe. Va fi un stadion fără pistă de atletism, dar va îngloba nivelul de subsol, de parter, celelalte sporturi pe care le avem. Vom avea săli distincte pentru lupte, judo, box și karate. Pe o altă aripă a stadionului vom avea inclus tot Centrul de Copii și Juniori, vom avea zece vestiare separate pentru copii și juniori . Ca un punct forte al viitorului stadion va fi și acel skybar pe care l-am gândit la tribuna a doua, unde sunt scaunele roșii, pentru a avea panorama întregului oraș. Stadionul va avea 15.200 de locuri, va fi dotat cu aparate de ultimă generație și va fi omologat la nivelul de UEFA 4, fapt ce va permite găzduirea unor meciuri din faza grupelor Champions League și din faza grupelor organizate de UEFA”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.