Ambasadorul Chinei vrea să vină la Mioveni

0

Noul ambassador al Chinei la București, Han Chunlin a afirmat zielele trecute că, în perioada următoare, este dispus să facă o vizită în orașul Mioveni și zona Argeș. 
Acesta dorește cu acest prilej să cunoașcă mai bine cultura și societatea românească, respectiv a zonei Argeșului.
Ambasadorul și-a exprimat dorința cu ocazia unei întâlniri oficiale organizate la Ambasada Republicii Republicii Populare Chineze din București și la care a participat primarul Mioveniului, Ion Georgescu.
Cu această ocazie, cei doi oficiali au vorbit despre istoria relațiilor argeșenilor cu diverși parteneri din China, precum și rezultatele colaborărilor din ultimii ani dintre administrația orașului și partea chineză, respectiv administrațiile din Jinhua, Yiwu, Taizhou – Provincia Zhejiang și Chaoyang- Beijing. Reprezentanții Mioveniului, și-au arătat în continuare interesul și dorința de a continua și dezvolta parteneriatele existente în domeniul medicinii tradiționale (suspendat în timpul epidemiei de COVID-19), al administrației, în plan cultural și al schimburilor de experiență.
”Am reafirmat cu această ocazie susținerea și suportul pe care administrația locală și cea județeană le pot oferi potențialilor investitori chinezi care sunt interesați să dezvolte afaceri în zona noastră, punctând colaborările cu Compania ZTE, Camera de Comerț Româno-Chineză, Asociația China-Ro în domenii de interes comun, în special pe plan economic. Pot spune că Excelența Sa, Han Chunlin a apreciat interesul pe care Mioveniul l-a arătat de-a lungul anilor în beneficiul dezvoltării relațiilor tradiționale de prietenie dintre România și China, menționând că țara sa este dispusă să colaboreze cu partea română pentru a continua să promoveze cooperarea practică dintre cele două țări pe baza beneficiului reciproc în orice domeniu de interes comun”ne-a spus primarul Mioveniului, despre întâlnirea cu asiaticii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.