Distincție oferită de ÎPS Calinic lui Walter Stegner!

2

Un cetățean german care a sprijinit, de nenumărate ori, comunitatea din Curtea de Argeș prin mai multe donații a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului o importantă distincție. I-a fost conferită medalia „Sfântul Ioanichie cel nou de la Muscel” prin care i se recunoaşte ajutorul acordat Arhiepiscopiei de-a lungul timpului. 
Walter Stegner, cetăţean german, care locuieşte la Luxemburg, este căsătorit cu Anca Aron din Curtea de Argeş de mulţi ani. Acesta a contribuit prin diverse donaţii la ajutorarea comunităţii locale, din care a făcut parte soția sa. Numele său este legate de donaţii făcute Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Primăriei Curtea şi Argeş, Arhiepiscopiei Argeşuluiu şi Muscelului şi altele. În decursul timpului a oferit bani sau obiecte rare pentru Casa de Cultură şi Muzeul Municipal. Walter Stegner a donat o hartă extrem de rară, a ţării noastre, cu provinciile istorice, Ţara Românească, Moldova şi Transilvania, întocmită în anul 1789 de un cartograf vestit al secolului al XVIII-lea, care are poziţionată şi urbea Basarabilor. Tot el a dus la spitalul din municipiu un camion cu materiale de strică necesitate şi a utilat complet un cabinet de stomatologie. Walter Stegner a avut contribuţii în bani şi materiale şi la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Drept mulţumire, în urmă cu ceva timp, a primit o medalie şi o diplomă prin care i se recunoaşte sprijinul acordat.
„I-a fost acordată distinctia „Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel” pentru implicarea şi susţinerea activităților culturale şi sociale ale Arhiepiscopiei Argeşului și Muscelului. Aceasta a fost instituită în 2027, cu ocazia împlinirii a 500 ani de la sfinţirea Catedralei de la Curtea de Argeș. Le este oferită, celor care sprijină lucrarea Bisericii” ne-a declarat arhimandritul Caliopie Ichim.

2 COMENTARII

  1. Alo bre, da de Bălășoiu ăla nu ne zice nimic ? Și câți or mai fi ca asta, dar încă nu s-a aflat? Sau sa faci ce zice popa nu ce face el ?
    E cam o tăcerea asurzitoare din partea ierarhilor din biserica. Nu se pot exprima, comunica , nu e necesar din punctul lor de vedere… E păcat, pentru ca încrederea se câștiga greu și se pierde repede. O sa ajungă și bisericile noastre ca cele din vest. Și din vina unora ca Bălășoiu asta și altora care se fac ca ploua și nu înțeleg .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.