S-a marcat în fiecare meci!

0

Superliga – retrospectiva etapei a 12-a
Etapa a 12-a a Superligii a adus și două surprize. Este vorba despre remiza Craiovei cu Voluntari, scoasă chiar cu greu de olteni, dar și de înfrângerea Rapidulului, în fața Chindiei, echipă care nu cunoscuse până acum gustul victoriei.
În rest, Mioveniul a scos un egal cu Craiova lui MItitelu, deși a avut meciul în mână, CFR-ul a bătut în stilul characteristic cu 1-0, chiar dacă a marcat în ultimul minut, Sepsi a întors după pauză scorul cu Hermannstadt, Farul a trecut lejer de UTA, FC Argeș a pierdut cu FCSB, iar Botoșani și U Cluj au remizat
U Craiova – FC Voluntari 1-1 (0-0)
FC Voluntari a câştigat un punct în partida susţinută în Bănie cu CS Universitatea Craiova, care s-a terminat 1-1. La pauză scorul a fost egal, singura mare ocazie de gol fiin bara lui Alexandru Creţu din minutul 30. În rest 1-1 la şuturi pe poartă şi cornere. În repriza a doua ilfovenii au deschis scorul în minutul 55 prin atacantul moldovean Vitalie Damaşcan, cu un șut frumos în vinclu. Oltenii au dominat jocul şi au reuşit să egaleze în minutul 72 prin Andrei Ivan, care a transformat un penalty.
CS Mioveni – FC U Craiova 2-2 (2-2)
Cealaltă echipă a Craiovei, FC U, a scos un egal nesperat la Mioveni, după cum a decurs jocul. Gazdele au deschis scorul prin Buziuc, dar au fost egalate la scurt timp după un șut bombă al lui Achim. Apoi au preluat conducerea prin același jucător, dar la o greșeală a apărării, Ganea a egalat cu un șut din careu. În repriza secundă argeșenii au dat o dată mingea în bară.
CFR Cluj – Petrolul 1-0 (0-0)
Petrolul Ploieşti a fost foarte aproape de a câştiga un punct cu campioana CFR Cluj, în meciul disputat în deplasare la Mediaş. „Feroviarii” s-au impus cu scorul de 1-0, cu multă şansă, într-o partidă în care ambele echipe au jucat modest. Jucătorii au însă o scuză pentru că au evoluat atât de slab, ploia şi terenul foarte greu. Unicul gol a fost marcat în prelungiri, de fundaşul dreapta Cristian Manea (90+1), cu capul, în urma unui corner executat de Ciprian Deac.
FC Hermannstadt – Sepsi S.Gheorghe 1-2 (1-0)
Parcursul fără înfrîngere al nou-promovatei Hermannstadt a luat sfârșit o dată cu jocul de duminică cu Sepsi. Sibienii au condus la pauză cu 1-0, prin golul lui Paraschiv, dar covăsnenii au întors rezultatul în repriza secundă. Ciobotariu a egalat cu un sfert de oră înainte de final, iar Safranco a adus victoria lui Sepsi în ultimul minut de joc.
Farul – UTA 2-0 (1-0)
Farul s-a impus cu emoții în fața arădenilor. Prima repriză a fost la dispoziția echipei lui Hagi care a deschis scorul prin Alibec din 11 m. Imediat după pauză, UTA a primit penalty, iar un jucător al Farului a fost eliminat. Lovitura de pedeapsă a fost însă ratată, iar pe final, gazdele au dat lovitura pe contraatac prin Casap.
FCSB – FC Argeș 3-2 (1-1)
FCSB a mai bătut și ea pe cineva în campionat și nu putea să obțină această victorie decât cu… FC Argeș. Piteștenii au început decis și au deschis scorul prin Calcan, după o pătrundere pe stânga. La scurt timp însă, Compagno a egalat și 1-1 a fost scorul la pauză. După 20 de minute de la reluare, FCSB a primit penalty a un fault stupid în careu, iar Compagno a marcat pentru 2-1, însă cu 10 minute înainte de final, Garita l-a executat superb din careu pe Tîrnovanu. Pe final, Cordea a stabilit scorul final, 3-2 pentur gazde.
FC Botoșani – U Cluj 1-1 (0-0)
FC Botoșani a remizat cu U Cluj 1-1 după ce în prima repriză a fost egal, 0-0. Golurile au fost marcate după pauză de Roman (56), iar Bălan a egalat pentru clujeni în minutul 74.
Chindia – Rapid 2-1 (1-0)
Chindia a obținut prima victorie din actualul campionat și a învins pe nimeni alta decât Rapid o echipă aflată pe podium. Gazdele au deschis scorul prin Popa în prima repriză. Apoi după pauză s-a jucat pe contre, iar Neguț a majorat diferența după o lovitură liberă bătută prin surprindere pe după zid. Rapidiștii au revenit imediat, Sefer marcând din lovitură liberă, dar până la final nu s-a mai întâmplat nimic deosebit.