Elevi argeșeni prezenți un eveniment în Republica Moldova

0

O delegație formată din 21 de elevi, profesori și părinți a fost prezentă la începutul lunii octombrie, în Republica Moldova, cu prilejul împlinirii a 45 de ani de la înființarea Raionului Ialoveni. Participanții din țara noastră au susținut un spectacol artistic, au participat la un concurs și au fost premiați pentru succesul lor. 
Din delegația condusă de Doina Pătrășcan, președinte al Asociaţiei pentru sprijinirea elevilor, cadrelor didactice şi persoanelor cu dizabilităţi ”Pro Educaţia” din Piteşti au făcut parte 21 de persoane, atât din rândul asociație amintite cât și de la Asociaţia Cultural Creștină „Aripi de înger” din Curtea de Argeș și Asociația „Credința unește mereu” București. Parteneriatul educațional a fost încheiat cu Consiliul Raional Ialoveni din Republica Moldova. Cei 21 de participanți din țara noastră au stat două zile în Republica Moldova, evenimentul fiind dedicat sărbătoririi celei de a VI-a ediții a „ Zilei Mondiale a Educației ”, conform calendarului de activități al Asociației pentru sprijinirea elevilor, cadrelor didactice şi persoanelor cu dizabilităţi ”Pro Educaţia”.

A avut loc un spectacol cultural artistic „Sărbătorim educația pe plaiuri basarabene” susținut de 10 artiști ( elevi , studenți , profesori din județele: Argeș, Vâlcea, Ilfov, Mureș, București).

În paralel s-a desfășurat un concurs de eseuri, referate, creații artistico-plastice, tehnico-informatice, creație și interpretare artistică ,lucrările și creațiile(trimise direct sau indirect) participanților fiind analizate comisie alcătuită din cadre didactice de diferite specialități din cele două țări. La final a avut loc premierea unor elevi din judetul Argeș și județele partenere, din Romania , dar și din republica Moldova care s-au impus la secțiunile amintite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.