Profesor acuzat de agresiune sexuală

1
1

Scandal la Colegiul Economic „ Maria Teiuleanu”, acolo unde un profesor de religie este acuzat de agresiune sexuală și folosirea abuzivă a funcției, în scop sexual. O elevă în clasa a IX-a susține că dirigintele ei, ar fi avut un comportament neadecvat. Fata de 14 ani l-a reclamat directoarei școlii, care a demarat o anchetă disciplinară. Şi poliţiştii s-au autosesizat şi fac cercetări. Profesorul nu mai are voie să predea la clasa fetei şi nici să fie diriginte. 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești s-au autosesizat, în cursul serii de joi, 13 octombrie și efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, a transmis IPJ Argeș. Despre scandalul în care unitatea a fost implicată, Ramona Rizea, directorul Colegiului „Maria Teiuleanu” a declarat: „Suntem luaţi cu toţii prin surprindere. Am demarat procedura privind efectuarea unei anchete. Nu ne abatem de la Legea Învăţământului sau de la Codul Muncii. Va fi o anchetă riguroasă, serioasă şi puternică pentru a avea cele mai bune rezultate (…) Lucrează aici de peste 18 ani. Eu sunt doar din aprilie în această unitate aşa că nu ştiu ceea ce s-a ntâmplat în urmă. Nu avem detalii, nu avem sesizări scrise. Ne autosesizăm. Am discutat doar cu tatăl fetei şi cu fata. Eu în momentul când am aflat am sfătuit-o să îşi cheme părinţii la şcoală. Profesorul nu mai predă la clasa respectivă şi nici dirigenţia nu o mai are. Nu vrem să punem eleva într-o situaţie neplăcută. Eleva a venit să ne spună nouă de eveniment. Nu mi s-a părut foarte agitată.”

Ar fi vrut să o sărute şi ar fi mângâiat-o

După incidentul care ar fi avut loc într-un vestiar lângă sala de sport, fata a trimis un mesaj prietenilor în care a povestit că profesorul de religie i-ar fi oferit cadou o brăţară, i-ar fi mărturisit că are „altfel” de sentimente faţă de ea, ar fi încercat să o sărute şi ar fi mângâiat-o, după cum susţine eleva. Colegii celui acuzat spun că până acum dascălul nu a avut un comportament scandalos şi nu a creat probleme în unitate.
Aureliana Vasile, directorul adjunct al unității școlare: „L-am cunoscut ca un bun coleg, Şi-a desfăşurat activitatea foarte bine. Nu au fost probleme, nu au fost abateri. Nu există nicio plângere scrisă, totul este numai verbal (n-r referitor la acuzaţiile elevei). Pe lângă ancheta disciplinară, poliţiştii fac cercetări penale sub acuzaţia de abuz sexual şi și folosirea abuzivă a funcției, în scop sexual.

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.