Director şi şef de serviciu decedaţi pe calea ferată!

0

Tragedie petrecută ieri, pe strada Găvenii, din Piteşti, la trecerea de nivel cu calea ferată. Doi bărbaţi au murit după ce au fost loviţi de tren. Martorii spun că şoferul a văzut automotorul că vine dar, cel mai probabil ca crezut că va avea timp să treacă. Maşina a fost lovită în plin.  
Un piteştean în vârstă de 52 de ani, Radu I. şef de parc auto la DIGI, s-a dus ieri la un service, din strada Depozitelor, unde era o maşină de la serviciu dusă pentru inspecţia tehnică. Acolo l-a întâlnit pe Marin S., de 69 de ani, din comuna Bascov. Acesta îşi lăsase maşina pentru ITP şi nu mai avea cu ce să ajungă în oraş. Radu I s-a oferit să îl ia cu el şi amândoi au urcat în Loganul ce aparține companiei DIGI, pe care l-a condus Radu I.. La trecerea de nivel cu calea ferată din spatele Complexului John, eraun Audi și Radu I. a oprit în spatele lui.

Șoferiţa din faţă s-a asigurat, a văzut că vine trenul, dar cu toate acestea a accelerat forțând trecerea. Și Radu I a văzut trenul și a crezut că va avea timp să treacă dar nu a reușit. Un bărbat, martor la tragedie a povestit ulterior. „Era un Audi roșu în faţa lor şi aia a trecut, ei n-au mai trecut, au trecut odată cu trenul. L-a văzut (n.r trenul) că era oprit acolo (n.r. arăta spre calea ferată), dar dacă a văzut-o pe fata aia că a trecut înainte la o fracţiune de secundă…. şi când au trecut ei, a intrat trenul în ei. L-a văzut dar au crezut că poate să treacă fără să-i atingă. A trecut aia în faţa lor. Dacă stătea nu se mai întâmpla nimic! I-a izbit acolo şi i-a dus circa 5 metri pe șine apoi i-a aruncat colo. Şoferul era mort pe loc, că m-am dus eu la maşină şi am văzut. Celălalt din dreapta mai sufla, dar a venit salvarea cam la un sfert de oră şi s-a dus şi el”.

Trecere semnalizată corespunzător

Din primele cercetări ale poliţiştilor Biroului Rutier Piteşti, reiese că Radu I. nu s-a asigurat corespunzător. „Un bărbat de 52 de ani din Piteşti care conducea un autoturism dinspre strada Depozitelor către bulevardul Nicolae Bălcescu, la trecerea de nivel cu calea ferată, simplă, semnalizată corespunzător, fără bariere, a intrat în coliziune cu un tren automotor, iar în urma impactului a rezultat decesul conducătorului autoturismului, dar şi a pasagerului, un bărbat de 69 de ani. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.”, a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş, prezentă la faţa locului. Loganul a fost lovit de automotorul care se ducea la Curtea de Argeș,și era condus de un mecanic de locomotivă, în vârstă de 26 de ani, din Pitești. S-a stabilit că în zonă nu era vegetaţie iar şoferii aveau vizibilitate bună.

Fiul şi soţia distruşi de durere

La scurt timp după producerea accidentului rutier, la faţa locului a ajuns fiul lui Radu I. Băiatul a văzut maşina distrusă şi când a observat cele două trupuri neînsufleţite acoperite, aşezate, în iarbă, a început să strige de durere. „ Tati, nu! Tatiiii. De ce nu te-ai asigurat? Cum ai făcut asta?” Adolescentul s-a prăbuşit de durere. Un prieten al tatălui său, aflat la faţa locului, a încercat în zadar să-l consoleze pe băiat. La scurt timp a ajuns mama băiatului şi soţia celui decedat. Femeia a căzut ca secerată, realizând tragedia. Conştientă că s-a ntâmplat ceva rău, a intrat în stare de şoc! La sosirea ei trupurile fuseseră ridicate, pentru a fi transportate la Serviciul de Medicină Legală Argeş, astfel că atunci când a văzut maşina distrusă dar a realizat că nu-şi vede soţul a început să întrebe disperată : „Unde e Radu? Vreau să-l văd pe Radu! Vreau să mă duceţi, acum, la Radu!”.

Era atât de panicată încât i se înmuiau picioare, cădea în genunchi, se ridica şi relua căutările disperate mergând de la un poliţist la altul, în speranţa că cineva îi va zice că soţul ei este bine. Nimeni nu avea curajul să-i spună adevărul crunt! La faţa locului a fost chemată o ambulanţă ca să le acorde ajutor soţiei şi fiului defunctului. Femeia era luată de echipajul medical, dusă la ambulanţă în încercarea de a o convinge să meargă la spital, dar refuza să urce în salvare şi relua căutările, întrebând în stânga și-n dreapta unde este soțul ei.

S-a crezut că bărbaţii sunt rude

Iniţial s-a crezut că pasagerul din dreapta, mort şi el, este socrul şoferului. Ulterior s-a aflat că cei doi nu sunt rude, că s-au întâlnit la service şi au plecat împreună de acolo. Pasagerul mort, despre care nimeni nu ştia cine este, a fost director la Textila. Cunoscuţii spun că Marin S. a condus unitatea până prin 2012 . Ulterior, tot în curte la Textila , a închiriat un spaţiu pentru propria-i afacere având o croitorie pe care între timp a închis-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.