Elevi şi studenţi în vizită la Curtea de Apel Piteşti!

0
  • De Ziua Europeană a Justiției Civile

Marți, la aceeaşi dată cu Ziua Armatei Române, a fost sărbătorită și Ziua Europeană a Justiţiei Civile. Cu această ocazie, la Curtea de Apel Pitești au fost organizate vizite ale elevilor și studenților la sediul instanței amintite. Printre cei care au avut prilejul să afle care este circuitul unui dosar în instanță, dar și amănunte din activitatea Curţii de Apel Pitești se numără și studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității Pitești.  
Ziua Europeană a Justiției Civile este sărbătorită în fiecare an la data de 25 octombrie. Acesta își propune să aducă justiția mai aproape de cetățeni, să îi informeze asupra drepturilor lor și să promoveze activitatea Consiliului Europei și a Comisiei Europene în domeniul justiției, prin simularea procedurilor și sesiuni de informare. Această zi este deschisă tuturor cetățenilor europeni, studenți și oameni care lucrează în domeniul justiției. Marcarea evenimentului este o iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene.
În județul nostru, această zi a fost marcată la Curtea de Apel Pitești. „În data de 25.10.2022, la sediul Curţii de Apel Piteşti au avut loc o serie de manifestări ocazionate de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile.
Evenimentele astfel organizate au avut ca scop atât stabilirea unor relaţii de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia (justiţiabilii), cât şi prezentarea specificului de activitate al instanţelor judecătoreşti unor generaţii viitoare de jurişti.
Organizarea acestor manifestări se înscrie în cadrul general al eforturilor constante făcute de instanţele judecătoreşti pentru asigurarea unui grad sporit de transparenţă în înfăptuirea actului de justiţie, eforturi de natură să permită cetăţenilor o percepţie reală asupra condiţiilor de muncă ale magistraţilor şi personalului auxiliar al instanţelor, asupra etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare şi până la soluţionare, precum şi asupra altor aspecte relevante privind specificul activităţii instanţelor de judecată.
În cadrul acţiunilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile, au fost organizate o serie de vizite la sediul Curţii de Apel Piteşti pentru mai multe grupuri de elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din judeţul Argeş.” a transmis judecătorul Ion Rebeca, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti. Acesta a fost cel care a discutat cu studenţii Facultăţăii de Drept de la Universitatea Piteşti şi le-a oferit amănunte legate de actul de justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.