Secțiunea 1 a Autostrăzii spre Sibiu, 90% gata!

0

Primii kilometri ai autostrăzii Sibiu – Pitești sunt tot mai aproape de finalizare. Potrivit Ministrului Transporturilor , Sorin Grindeanu progresul fizic al lucrărilor pe șantierul Secțiunii 1 (Sibiu – Boița) a ajuns la 90%. 
Pe șantier se execută următoarele lucrări: # așternerea asfaltului # montarea parapetului de protecție și a împrejmuirilor # trasarea marcajelor # realizarea conexiunii cu Varianta de Ocolire Sibiu # realizarea bretelor la Nodul Rutier Sibiu # racordarea cu DN 7 # vopsirea structurilor # montarea rosturilor de dilatare. Secțiunea 1(Sibiu – Boița) are o lungime de 13,17 km iar pe traseul acesteia s-au construit până acum: 8 poduri, pasaje si viaducte, precum și 2 noduri rutiere la intersecţia cu drumurile naţionale.
După cum informează economica.net, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 1 Sibiu – Boița a fost semnat cu firma austriacă Porr pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere pentru etapa de proiectare a fost emis în mai 2019, iar cel pentru etapa de execuție pe 30 martie 2020. Durata de realizare a contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție. Lucrările la cei 13,17 kilometri de autostradă ar trebui finalizate în primăvara anului viitor, conform contractului.
Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni. Austriecii de la Porr vor construi și secțiunea 4. Italienii de la WeBuild/Astaldi și-au adjudecat secțiunile 3 și 5 iar secțiunea 2 a fost câștigată de turcii din asocierea Mapa – Cengiz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.