Activitatea parlamentarilor de Argeş (III)

0

Continuă seria prezentării sintezei activității tuturor parlamentarilor de Argeș care reprezintă interesele cetățenilor la Senat și la Camera Deputaților, la jumătatea mandatului. Vă spunem ce propuneri legislative au avut, câte luări de cuvânt și ce au făcut aceştia în Parlament. Informaţiile sunt preluate de pe site-ul Camerei Deputaţilor. De astăzi vă informăm în privința activității deputaţilor argeşeni. Vom începe prin a vă spune ce au făcut în Parlament deputaţii Nicolae Pavelescu (PSD) şi Adrian Miuţescu (neafiliat).

Nicolae Pavelescu a semnat 6 moţiuni de cenzură

Nicolae Pavelescu fostul lider al Sindicatului Automobile Dacia se află la primul mandat de deputat şi face parte din Grupul Parlamentar Al partidului Social Democrat. Fostul lider este în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din februarie 2021, iar până la acea dată a făcut parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură. Alături de alţi colegi, este inclus în Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state, cum ar fi: Republica Senegal (n.r. ocupă funcţia de secretar), Republica Portugheză, Republica Bulgaria şi Republica Algeriană Democratică şi Populară.
Activitatea parlamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 2 (una la depunerea jurământului, a doua în cadrul şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 1 martie 2021 când a sesizat o problemă de procedură).
● Propuneri legislative: 44, din care 11 promulgate la ca legi. Din cele promulgate ca legi amintim: Propunere legislativă pentru completarea art.112 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, Proiect de Lege pentru completarea art.23 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, Proiect de Lege pentru completarea art.224 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, Proiect de Lege privind modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, etc. Două dintre propuneri au fost respinse definitiv, o pare parte se află în lucru la comisii, una spre promulgare şi altele la Senat.
● Moţiuni: 6 depuse alături de grupul parlamentar PSD (din cele 6 moţiuni una a fost adoptată, una a fost retrasă iar celelalte 4 au fost respinse).
Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Nicolae Pavelescu are două cabinete parlamentare unde poate să discute cu cetăţenii, unul la Mioveni, bloc V2B şi celălalt la Ştefăneşti, strada Drum sub Coasta Câmpului nr 1B, cartier Brătieni, complex comercial, et 1.

Adrian Miuţescu a avut o interpelare în Parlament

Deputatul Adrian Gheorghe Miuţescu se află la al doilea mandat de deputat după ce pe primul l-a câştigat în legislatura 2004-2008. A candidat pentru funcţia de deputat din partea PNL dar s-a retras din formaţiunea politică în noiembrie 2021 şi în prezent este deputat neafiliat, făcând parte din grupul parlamentarilor neafiliaţi. Este membru în Comisia permanentă pentru industrii şi servicii. Face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Candbogiei (secretar), Bosnia Herţegovina, Republica Cipru şi Republica Slovenia.
Activitatea parlamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 6 (4 în timpul un dezbateri, una când Parchetul General a cerut încuviinţarea efectuării unei percheziţii în dosarul DNA al deputatului şi una la depunerea jurământului)
● Prupuneri legislative iniţiate: 53, din care 11 promulgate legi. Dintre cele adoptate amintim: Propunere legislativă pentru completarea art.249 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, Proiect de Lege privind completarea art.109 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, Propunere legislativă privind institurea zilei de 19 iulie – Ziua naţională a înotului, Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr.33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Proiect de Lege pentru modificarea art.291 alin.(3) lit.a.) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art.34 din Legea nr.53/2003 privind Codul muncii, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, Proiect de Lege privind modificarea şi completarea art.4 din Legea nr.526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului “Schi în România “, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr.18/1991
● Întrebări şi interpelări: 1- în martie 2022, privind progresul lucrărilor la sectorul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș din autostrada A1
● Moţiuni: 3. Toate iniţiate alături de deputaţi grupul parlamentar USR.
Adrian Gheorghe Miuţescu are biroul parlamentar în Piteşti, strada Unirii nr. 5, et. 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.