Contractele de închiriere, obligatoriu la ANAF

0

Din 2023 trebuie obligatoriu declarat la Fisc contractul de închiriere a unei locuințe. În plus, se va plăti un impozit mai mare cu peste 60 la sută. 
Potrivit ANAF, în primele nouă luni, ale acestui an au fost înregistrate cu 25% mai puține contracte de închiriere. Conform Digi 24, în România, datele oficiale arată că doar 4% dintre locuințele private sunt închiriate. Neoficial însă, o analiză sugerează că între 7 și 15% din locuințele private sunt închiriate și chiar între 15 și 20% pentru orașele mari. Ceea ce înseamnă că există un număr de persoane care închiriază fără un contract. De asemenea, doar o treime dintre chiriaşii români ştiu că au contractul de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară, în timp ce 3 din 10 declară că au un contract nedeclarat, ori o proprietate închiriată printr-o înţelegere verbală.
Din 2018, înregistrarea contractului de închiriere la ANAF nu a mai fost obligatorie, ceea ce a dus la o reducere constantă a înregistrarilor, dar lucrurile se schimbă de la anul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.