Activitatea parlamentarilor de Argeş (V)

0

Continuăm seria prezentării sintezei activității tuturor parlamentarilor de Argeș care reprezintă interesele cetățenilor la Senat și la Camera Deputaților, la jumătatea mandatului. Vă spunem ce propuneri legislative au avut, câte luări de cuvânt și ce au făcut aceştia în Parlament. Informaţiile sunt preluate de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Astăzi îi aducem în atenţia cititorilor pe deputaţii Aurel Bălăşoiu şi Mircia Chelaru ( AUR).

Aurel Bălăşoiu 7 întrebări şi interpelări

Deputatul Aurel Bălăşoiu se află la primul mandat de parlamentar. Deşi pe site-ul Camerei Deputaţilor acesta figurează ca fiind membru al Grupului Parlamentar PSD, reamintim că social-democraţii au hotârât excluderea lui din partid în urma scandalului sexual în care a fost implicat. Face parte din Comisia pentru agricultură silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Este membru în Grupurile parlamentare de prietenie cu Malaezia, Republica Macedonia de Nord şi Republica Democratică Congo.
Activitatea parlamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 2 ( în două şedinţe), prima la depunerea jurământului a doua când a sesizat o problemă de procedură.
● Declaraţii politice depuse în scris: 6 politice dintre care amintim: “O pensie cât meniul zilei”, “O Românie înmormântată”, “Gara Costeşti, abandodantă”, “Demnitate şi respect pentru ţăranul român”.
● Propuneri legislative iniţiate: 55, din care 12 promulgate legi. Dintre proiectele iniţiate alături de alţi colegi deputați sau senatori, promulgate ca legi, amintim: Proiect de Lege pentru completarea art.23 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, Propunere legislativă pentru modificarea art.3 alin.(3) din Legea cooperaţiei agricole nr.566/2004, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, Proiect de Lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată, Proiect de Lege privind stabilirea unor măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, Proiect de Lege pentru prevenirea şi combaterea cancerului, etc. De asemenea, dintre proiectele depuse, două au fost respinse definitiv, o parte sunt la comisii, altele la Senat.
● Întrebări şi interpelări: 7. Acesta a adresat întrebări ministerelor intitulate: Promisiunea ”modernizarea și reabilitarea căii ferate din România”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va pune în practică promisiunea asumată în campania electorală de către Partidul Național Liberal privind ”Împăduriri masive – Plantarea a 220 milioane de puieți forestieri în perioada 2021 -2024 – 650 mil. Euro”, Concretizarea sistemului informatic integrat de cadastru și carte funciară, Unde este Sistemul Național de Irigații, Cât vor mai crește prețurile la produsele importante.
● Moţiuni: 6 toate iniţiate de grupul Parlamentar PSD. Una singură a fost adoptată, patru au fost respinse şi una a fost retrasă.
Deputatul Aurel Bălăşoiu are cabinet parlamentar în Costesti, strada Victoriei, bl. Z1, parter.

Mircia Chelaru- cele mai multe proiecte legislative respinse definitiv

Mircia Chelaru, a fost ales deputat pentru prima dat în 2020. Face parte din Grupul parlamentar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). Din februarie 2021 este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De asemenea, face parte din Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, dar şi din Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale. Deputatul Chelaru este membru în Grupurile parlamentare de prietenie cu Georgia, Regatul Haşemit al Iordaniei şi Republica Turcia.
Activitatea parlamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 44 în 35 de şedinţe comune: A avut 2 declaraţii politice şi restul intervenţii în cadrul unor dezbateri care au însumat 2 ore, 37 de minute şi 14 secunde.
● Propuneri legislative iniţiate: 63, din care 2 promulgate legi. Mircia Chelaru a înregistrat cele mai multe proiecte respinse, mai exact 7, dintre cele iniţiate alături de colegi, faţă de alţi parlamentari de Argeş. Cele două proiecte promulgate ca legi sunt: Proiect de Lege privind declararea zilei de 24 iunie ”Ziua Iei” şi Proiect de Lege pentru completarea art.224 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.
● Întrebări şi interpelări: 6 acestea fiind intitulate: Etnicii români în războiul din Ucraina, Atacul economic asupra pieței carburanților, Stadiul Societății Naționale Nuclearelectrica din perspectiva surselor de aprovizionare cu combustibil nuclear (n.r de două ori), Acordul militar dintre Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, ratificat prin Legea nr. 199/16 iulie 2021, Considerentele care au stat la baza HG 27/2022 pentru aprobarea cotei procentuale ce urmează a fi achiziționată de salariații Societății ”OMV Petrom” SA și limitarea drepturilor acestora să achiziționeze doar 1% din acțiunile societății. Care este orizontul de timp preconizat de Ministerul Energiei de a vinde acțiunile SNP Petrom SA București , către salariații săi, până la incidența de 8% din capitalul social.
Deputatul Mircia Chelaru are două cabinete parlamentare, unul în Piteşti, Calea Bucureşti, Bl. U 3, mezanin, birou 18 şi celălalt la Curtea de Arges str Negru Voda nr. 40.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.