Bilanţ după doi ani de mandat, la Consiliul Judeţean Argeş!

0

Ieri, președintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă şi cei doi vicepreședinți, Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu au prezentat bilanțul celor doi ani de mandat. Evenimentul a avut loc la Teatru Alexandru Davila , fiind prezenţi parlamentari de Argeş, primari din județ, șefi de instituții și deconcentrate.
Ion Mînzînă susţine că la nivelul Consiliului Judeţean Argeş, infrastructura rutieră este o prioritate. „Noi nu ne-am limitat în a face mese festive, mese rotunde, dezbateri din acestea super intelectuale. Am mers acolo, la bază, pentru a obţine fondurile necesare, am cerut audienţe la miniştri, am cerut audienţe la toate autorităţile statului pentru a discuta despre această problemă. Mese rotunde putem să facem în fiecare zi. Problema este dacă lucrăm la baza lucrurilor. Total proiecte pe infrastructură rutieră – 230 km. Știu că este puțin. E puțin peste 10% din tot ce înseamnă infrastructură rutieră în Argeș. Cei care aruncă cu piatra vis-a-vis de drumurile din Argeș să spună ei ce au făcut concret pentru drumurile argeșene!?”, a declarat Ion Mînzînă.

Locul I la atragerea de fonduri europene

Preşedintele CJ Argeş a declarat că instituţia pe care o conduce se află pe locul I în Regiunea Sud-Muntenia în atragerea de fonduri europene. Sunt în derulare 32 de proiecte pe fonduri europene în valoare de 542,6 milioane lei. Dintre acestea, 189 de milioane sunt alocaţi pentru infrastructura rutieră, iar 58,5 pe sănătate. Alte 9 proiecte sunt în derulare pe PNDL II în valoare de aproximativ 150 de milioane de lei. Pe lângă acestea alte 11 proiecte pe Programul Național de investiții “Anghel Saligny” în valoare de 140 de milioane de lei. Acesta a mai precizat că judeţul nostru este pe locul 4 în România, cu cei mai mulţi bani accesaţi prin programul Naţional „Anghel Saligny”.

Cum sunt împărţiţi banii

Ion Mînzînă, a făcut publică lista investițiilor. Iată cum vor fi împărţiţi banii de la bugetul Consiliului Judeţean Argeş.
■ Infrastructură Rutieră– 26,28%
■ Cofinanțare Proiecte – 26,01%
■ Asistență socială (Direcția Generală de Asistență Socială) – 25,81%
■ Cultură, recreere și religie – 9,98%
■ Sănătate – 6,10%
■ Invățământ – 3,20%
■ Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, Rezerva bugetară, Rambursare credite – 1,37%
■ Locuințe, servicii și dezvoltare publică (Serviciul Public Județean Salvamont) – 0,55%
■ Tranzacții privind datoria publică și împrumuturi – 0,26%
■ Ordine publică și siguranță națională (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) – 0,21%
■ Acțiuni generale economice (Programe de dezvoltare regională) – 0,15%
■ Apărare (Centrul Militar Județean Argeș, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Argeș) – 0,07%
■ Protecția mediului – 0,01%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.