Pictură murală făcută de elevi la Spitalul de Pediatrie

0

Un proiect demarat de elevii Liceului de Artă Dinu Lipatti la Spitalul de Pediatrie a prins viaţă. Micii artişti au pictat zidul curţii interioare, acolo unde conducerea a amenajat un loc de joacă pentru pacienţi. Personaje de poveste au fost conturate în culori atractive aducând bucuria în sufletele micuţilor internaţi.  
Iniţiativa a aparţinut elevilor şi profesorilor de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti. În jur de 40 de adolescenţi au participat, zilnic, la pictura care înfăţişează eroi din desenele animate sau din cărţile de poveşti. Liceenii, sub îndrumarea profesorilor lor au stat zile la rând și au muncit, au îndurat frigul ca să finalizeze pictura murală. Rezultatul este uimitor! Ieri, într-o conferință de presă organizată de managerul Spitalului de Pediatrie Tudor Ionescu, toți participanții la proiect au fost prezentați jurnaliștilor, dar nu numai. La întâlnire a fost prezent primarul Cristian Gentea și vicepreședinții Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu.S-a lucrat timp de o lună şi mai sunt de pus la punct detaliile finale.„Mai este de lucru aici. Proiectul acesta este aproape gata. Mai sunt de realizat retușuri, detalii. Au fost implicați cam toţi elevii liceului. Clasele de arte plastice și arhitectură, începând de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a și veneau zilnic cam 40 de elevi. A fost un proiect de amploare care s-a derulat pe aproximativ o lună”, a declarat profesorul Laurenţiu Baltă.

Nu sunt la primul proiect de acest gen

„Cred că v-ați convins văzând cu ochii că este vorba de o operă de artă. Este vorba de o pictură care aduce zâmbet și pe chipul unui adult, dar mai ales pe chipul unui copil. Vreau să mulţumesc tuturor copiilor, echipei întregi care a lucrat la această pictură. Singurul lucru care a contat a fost sufletul, bunăvoința și profesionalismul cu care au realizat această pictură. Și dacă de aici este un punct de plecare pe mai departe, poate și la noi în spital pe alte suprafeţe sau poate în oraş, eu mă bucur”, a spus la rândul său managerul Spitalului de Pediatrie Tudor Ionescu. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Bughiu a menţionat că nu este prima colaborare într C.J. şi elevii Liceului Dinu Lipatti. Anul trecut la Baza Nautică de la Budeasa, când a găzduit Campionatul Mondial de Caic-Canoe aceeaşi elevi au pictat un zid de o dimensiune mai mare. Primarul Cristian Gentea le-a propus să picteze și alte ziduri din Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.