Activitatea parlamentarilor de Argeş (VI)

0

Ne apropiem de finalul seriei prezentărilor sintezei activității tuturor parlamentarilor de Argeș care reprezintă interesele cetățenilor la Senat și la Camera Deputaților, la jumătatea mandatului. Am arătat în ultima săptămână, ce propuneri legislative au avut, câte luări de cuvânt și ce au făcut aleșii noștri în Parlament. Informaţiile sunt preluate de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Astăzi îi aducem în atenţia cititorilor pe deputaţii Nicolae Georgescu (PSD), Remus Mihalcea (PSD).

Nicolae Georgescu are 27 întrebări și interpelări

Deputatul Nicolae Georgescu se află la al doilea mandat de deputat în Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat. Face parte din comisia de validare, este vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, iar din februarie 2022 este membru în Comisia pentru afaceri europene. Deputatul Gerorgescu, alătrui de alți colegi palramentari, formează Grupurile de prietenie cu Republica Turcia (președinte), Republica Slovenia și cu Japonia.
Activitatea pralamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 14, în cadrul a 11 ședințe. A vorbit timp de 33 de minute și 16 secunde, în timpul undor dezbateri de proiecte de legi, și a avut 4 declarații politice, a cincea depusă în scris.
● Propuneri legislative inițiate: 53, din care 9 promulgate ca legi (Proiect de Lege pentru modificarea art.27 alin.(4) din Ordonanţa Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, Proiect de Lege pentru completarea articolului 37 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000, Proiect de Lege pentru completarea art.13 alin.(1) din Legea nr.52 /2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, Proiect de Lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată, etc). Dintre propunerile la care a fost semnatar două au fost respinse definitiv. Unele dintre cele 53 de proiecte se află în dezbatere la Senat, în timp ce altele sunt la comisii.
● Întrebări și interpelări: 27, fiind vorba de 26 de întrebări adresate la diverse ministere (Regândirea sistemului militar de sănătate din România, Despăgubirea fermierilor care au înregistrat pierderi din cauza secetei, Soluții pentru diminuarea declinului demografic din România, Respectarea drepturilor angajaților care muncesc de acasă , Deblocarea acordării tichetelor pentru elevii săraci, Promisiunea ”zero taxe pe salariul minim”) și o interpelare (Eliminarea birocrației din programul de burse destinate elevilor din Ucraina pentru studierea limbii române).
● Moțiuni: 6 depuse alături de Grupul Parlamentar PSD , una adoptată, una retrasă, restul respinse.
Biroul parlamentarului Nicolae Georgescu este situat în Pitești, strada Calea București, bloc U3, mezanin, biroul 21, jud. Argeș.

Remus Mihalcea a participat la 6 proiecte de legi, promulgate

Deputatul Remus Gabriel Mihalcea este la primul mandat. Face parte din Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat. Este membru în Comisia pentru sănătate și familie dar și în Comisia pentru știință și tehnologie. Face parte din Grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Plurinațional Bolivia (președinte), Irlanda și Emiratele Arabe Unite.
Activitatea parlamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 3 în două ședințe (una la depunerea jurământului și celelalte două la dezbaterea legii bugetului de stat)
● Propuneri legislative inițiate: 32, din care 6 promulgate legi (Propunere legislativă pentru completarea art.112 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, Proiect de Lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată, Proiect de Lege privind înfiinţarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice, Legii nr.99/2016 privind achiziţiile sectoriale, Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, precum şi a Legii nr.101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionrea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.53/2003 Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, Proiect de Lege pentru prevenirea şi combaterea cancerului).
● Moțiuni: 6 aceleași ca ceilalți colegi din PSD.
Biroul parlamentar al deputatului Remus Mihalea este în Curtea de Argeș, pe str Negru Vodă nr 6-8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.