Protest de amploare al SAD, la Mioveni

0

Blocul Național Sindical continuă valul de proteste împotriva Guvernului, iar joi, 17 noiembrie, între orele 13:00 și 14:00, membrii Sindicatului Autoturisme Dacia organizează un miting de protest de amploare, la Mioveni, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor. 
Astfel, peste 5 mii de angajați ai Uzinelor Dacia sunt așteptați să iasă în stradă, principalele nemulțumiri fiind sunt legate de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislației muncii. O altă mare nemulțumire este legată de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie. Concret, revendicările sindicaliștilor sunt: # Creșterea salariului minim brut pe țară și a celorlalte salarii obținute prin negocieri collective # Măsuri de protecție și susținere a locurilor de muncă # Măsuri de plafonare a costului facturilor la utilități # Taxarea suplimentară a profiturilor excesive realizate de companiile energetice # Modificarea legii dialogului social pentru a susține încheierea contractelor colective de muncă la nivel de sector și a permite acoperirea cu contracte colective de muncă a cel puțin 80% dintre lucrători.
”Este un val de proteste organizat de Blocul Național SIndical din cars face parte și SIndicatul Automobile Dacia. Promisiunea Guvernului legată de legislația muncii nu a fost ținută. De asemenea, suntem nemulțumiți de lipsa măsurilor de sprijin la facturile la utilități și de lipsa măsurilor pentru integrarea și susținerea locurilor de muncp. Avem nevoie de sprijin în acest sens, pentru că prevedem că în primăvară se vor reduce locurile de muncă. Așteptăm la protestul de la Mivoeni peste 5000 de oameni. Dacă Blocul Național Sindical organizează acțiuni la nivel national vom participal, dar deocamdată este acest val de proteste locale” ne-a spus liderul SAD, Viorel Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.