Au sosit pachetele cu alimente pentru persoanele nevoiaşe

0

De astăzi va începe distribuirea pachetelor cu alimente destinate persoanelor vulnerabile. Primele localităţi în care beneficiarii vor intra în posesia acestora sunt: Câmpulung, Rucăr, Mioarele și Boteni. Aproximativ 40.000 de argeşeni vor primi pachete care conţin aproximativ 25 de kilograme de alimente. 
„39.871 de pachete cu alimente vor ajunge la argeșenii cu venituri mici sau în situații critice. Fiecare pachet are o greutate de 25 de kilograme și conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei. Câmpulung, Rucăr, Mioarele și Boteni sunt primele locații de livrare. Procesul va începe mâine (n-r astăzi),15 noiembrie. Distribuirea va continua până când alimentele vor ajunge în toate localitățile județului Argeș. Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) este finanțat din Fondul Social European și implementat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene împreună cu Instituția Prefectului județul Argeș” a tranmis prefectul judeţului Radu Perianu.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii pachetelor cu alimente sunt: Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat; Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Ce conţin pachetele!

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g); gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g). Dacă ar fi achiziționate produsele de la supermarket, pentru un astfel de pachet românii ar trebui să scoată din buzunar în jur de 300 de lei. Ultima tranșă aferentă acestui proiect se va livra în primăvara anului viitor, anunţă Ministerul Dezvoltării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.