La 17 ani prins băut şi fără permis, la volan!

0

Un minor în vârstă de 17 ani şi-a făcut „debutul” în categoria infractorilor după ce a fost prins la volanul unei maşini, deşi nu posedă permis. Puştiul era şi băut. Adevărat, nu într-atât încât să-i atragă răspunderea penală şi pentru conducere sub influenţa alcoolului! Cu dosar penal s-a ales şi proprietarul maşinii care a fost de acord ca minorul să conducă vehiculul cu toate că ştia că nu deţine permis! Proprietarul a motivat că era beat şi nu a vrut să fie prins conducând în acea stare!  
Totul a ieşit la iveală în urma unui control de rutină făcut duminică noaptea, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești.
În jurul orei 2.00, oamenii legii au oprit o Dacia Logan care circula prin comuna Domneşti, pe DN 73C. La volan era Gabriel Ş., de 17 ani, din comuna Aninoasa.
În autoturism mai erau patru bărbaţi, între ei şi Nicolae D., de 45 de ani, tot din comuna Aninoasa, proprietarul Loganului.
Oamenii legii au stabilit că Nicolae D. i-a încredinţat maşina minorului cu bună ştiinţă. A mărturisit că toţi se întorceau de la o petrecere şi că el a băut, motiv pentru care nu putea să urce la volan.
Cum nu aveau cu ce să ajungă acasă, a decis ca adolescentul să conducă maşina, asta în ciuda faptului că ştia că nu are permis. Când Gabriel Ş. a suflat în etilotest s-a stabilit că şi el consumase alcool, având o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele minorului şi al proprietarului autoturismului au fost întocmite dosare penale pentru conducere fără permis, respectiv încredinţarea autovehiculului spre a fi condus unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis.
Verificările au scos la iveală faptul că Loganul nu avea poliţă RCA şi oamenii legii au retras certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare, fără de care nu mai poate fi pus în circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.