Încă două școli argeșene în programul ”masa caldă”

0

După ce în mandatele lui Sorin Câmpeanu și Monica Anisie au fost înscrise masiv în programul ”masa caldă” școli din localități unde la conducere se află primari PNL, noul ministru al învățământului, Ligia Deca a mai instrodus și alte unități de învățământ din comune cu primari PSD.  
La nivelul țării peste 90 de școli din localități conduse de primari PSD au fost adăugate în programul Masa caldă, adică dublul numărului școlilor din localități cu primari PNL incluse pe listă în această toamnă. Concret, în Argeș au mai fost introduse pe listă o școală dintr-o comună PSD (Valea Mare Pravăț) și una dintr-o comună PNL (Bughea de sus). S-a ajuns astfel la un număr de 6 școli din Argeș înscrise în acest program, cu un număr de 2334 elevi beneficiari. Per total, creșterea participării în program la 450 de școli s-a făcut cu același buget pentru anul 2022 pe care-l aveau 300 de școli. Finanțarea acestui program pilot se alocă bugetelor locale ale unităților sau sub-diviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor, pe raza cărora se află unitățile pilot, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București, astfel: anul acesta, suma de 147 milioane lei, iar în anul 2023, anul viitor, suma de 266,510 milioane lei.

Situația în Argeș

Școlile argeșene din programul Masa caldă sunt: # Școala Gimnazială Albeștii de Argeș – 494 de elevi beneficiari – primar PNL # Școala Gimnazială Nr 1 Hârtiești – 357 elevi beneficiari – primar PNL # Școala Gimnazială Nr 1 Micești – 772 elevi beneficiari – primar PSD # Școala Gimnazială IC Lăzărescu Țițești – 520 elevi beneficiari – primar PNL # Școala Gimnazială Nr 1 Bughea de Sus – 66 elevi beneficiari – primar PNL # Școala Gimanzială Nr 1 Valea Mare Pravăț – primar PSD – 125 elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.