CM 2022 – Qatar – Se încheie prima etapă a grupelor!

0

Elveția – Camerun, ora 12:00
Elvetia și Camerun se confrunta azi în primul meci al zilei la Campionatul Mondial de fotbal 2022. Partida se anunță extrem de interesantă, iar europenii pornesc cu prima șansă. Ca și în zilele anterioarele, TVR 1 și TVR HD oferă transmisia în direct a meciurilor din programul Cupei Mondiale. Această confruntare se dispută cu începere de la ora 12.00, comentator fiind Cristian Mândru. Partida se dispută pe Stadionul Al Janoub din Al Wakrah, arenă cu o capacitatde de 40.000 de locuri și care a fost inaugurată în mai 2019. Conform cotelor oferite de agențiile de pariuri, Elveția pornește cu prima șansă în această confruntare, ceea ce nu surprinde deloc, fiind, o echipă mai valoroasă, care are de asemenea și realizări mult mai mari în ultimii ani. Europenii au multă experiență în turneele mondiale, jucând la ultimele patru ediții, la precedentele două jucând în optimi. De asemenea, aceștia se pot lăuda și cu un parcurs foarte bun la ultima ediție de Campionat European, aceștia atingând sferturile, după ce în optimi au eliminat-o pe Franța. Camerun este una dintre cele mai importante naționale ale Africii, însă din punct de vedere al valorii, este sub nivelul adversarei sale, așa că nu este o surpriză faptul că pornește ca outsideră în această confruntare. Camerunezii au reușit sa revină la Campionatul Mondial, unde ultima dată au jucat în 2014, în Brazilia, unde nu reușeau să treacă de grupe. În preliminarii, africanii au câștigat o grupă cu Coasta de Fildeș, Mozambic și Malawi, trecând apoi de Algeria la baraj.
Uruguay – Coreea de Sud, ora 15:00
Ultima grupă (doar din punct de vedere alfabetic și cronologic) a Mondialului se deschide cu acest interesant duel al reprezentantelor a două continente diferite, Asia și America de Sud, programat pe ”Educațion City Stadium”. Chiar dacă vorbim de două stiluri distincte, tehnica sud-americană împotriva risipei de eford a asiaticilor, faptul că mulți dintre componenții celor două reprezentative activează în Europa, a unificat întrucâtva stilurile. Asiaticii au o mare problemă, accidentarea destul de recentă și de gravă a lui Son, vedeta lui Tottenham, putându-i priva de aportul celui mai bun jucător al lor, ceea ce deschide cu totul alte perspective Uruguayului. Favorită la calificarea în optimi din această grupă H, alături de Portugalia, dar nici șansele celor două outsidere, Coreea de Sud și Ghana, nu sunt de neglijat. Nu neapărat că ar putea emite pretenții de calificare, dar pot pune probleme, pot încurca. Haideți să analizăm cele formații și să alegem cel mai bun pariu.
Portugalia -Ghana, ora 18:00
Portugalia vs Ghana se va disputa începând cu ora 18:00 în prima rundă a Grupei H a Cupei Mondiale. Partida se va juca pe Stadium 974 din Doha, arenă ce a fost construită din 974 de containere maritime. Precedenta confruntare directă a avut loc la Cupa Mondială din 2014. Atunci, tot în faza grupelor dar în etapa a 3-a, lusitanii se impuneau cu 2-1. Ronaldo marca golul victoriei în minutul 80, dar Portugalia încheia grupa pe 3, în timp de reprezentanta Africii termina ultima într-o grupă din care au mai făcut parte Germania și SUA. Portugalia a pierdut prima poziție a grupei de calificare în minutul 90 al ultimului meci. Cristiano Ronaldo & Co. aveau nevoie de cel puțin o remiză cu Serbia pentru a obține biletele pentru Qatar și deși au condus cu 1-0 în partida disputată la Lisabona, sârbii au egalat în minutul 33 și s-au impus cu 2-1 prin golul marcat de Aleksandar Mitrovic în minutul 90. Astfel, reprezentativa lusitană a ajuns în playoff-ul de calificare, acolo unde au trecut de Turcia (3-1) și de Macedonia de Nord (2-0). De partea cealaltă, Ghana a terminat pe prima poziție grupa de calificare cu 13 puncte, la egalitate cu Africa de Sud. De punctat este faptul că acest prim loc a fost câștigat în ultima etapă. Reprezentativa antrenată pe atunci de Milovan Rajevac avea nevoie de un succes pe teren propriu în fața Africii de Sud și l-a obținut. Scor 1-0, golul fiind marcat de vedeta Andre Ayew din lovitură de la 11 metri în minutul 33.
Brazilia – Serbia, ora 21:00
Brazilia a reușit calificarea la Cupa Mondială, după ce a dominat autoritar campania precedentă. Selecționată antrenată de Țîțe a înregistrat 45 de puncte în cele 17 etape și a avut cea mai puternică ofensivă, cu 40 de goluri marcate în aceste partide. De altfel, evidențiem faptul că națională din America de Sud a avut și cea mai bună ofensivă, cu doar 5 goluri primite în cele 17 dueluri. După performanță reușită în campania de calificare, Brazilia le-a învins pe rând pe Coreea de Sud (5-1), Japonia (1-0), Ghana (3-0) și Tunisia (5-1) în meciuri amicale. „Selecao” le va întâlni pe Elveția, Serbia și Camerun în grupa G de la Cupa Mondială din Qatar. Bruno Guimaraes și Alex Telles i-au dat emoții selecționerului Tete din cauza accidentărilor, dar aceștia vor fi apți până la ora jocului de joi seară. Națională Serbiei a reușit calificarea la Cupa Mondială din Qatar, după ce a câștigat grupa A din preliminariile europene. Selecționată condusă de Drăgan Stojkovic a înregistrat 20 de puncte în cele 8 partide și a încheiat la un avans de 3 lungimi în față Portugaliei. După această performanță, Serbia a reușit calificarea în Liga A din Liga Națiunilor, după ce a câștigat grupa din care au mai făcut parte Norvegia, Slovenia și Suedia. În ultima partida amicală disputată înaintea Campionatului Mondial, Serbia a învins-o într-o manieră spectaculoasă pe Bahrain (5-1). Selecționerul Drăgan Stojkovic beneficiază de o generație foarte valoroasă, cu jucători ajunși la maturitate, dornici să își demonstreze abilitățile la acest turneu final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.