Polițiștii șpăgari, condamnați!

0

Trei ani închisoare, cu suspendare, atât au primit cei doi polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, acuzați de luare de mită. Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă. Cei doi au fost prinși în flagrant de investigatori sub acoperire în timp ce luau șpagă de la conducători auto pentru încălcări la regimul rutier. Din cercetări a reieșit că agenții îi mințeau pe șoferi că au dat în radar cu viteză excesivă și ca să nu le ia permisul pretindeau diverse sume.  
În luna decembrie a anului trecut, agenţii de poliţie Marian Dragoş C. şi Eusebiu Ion M. din cadrul Secţiei 2 Piteşti au fost prinşi în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Argeş, în timp ce lua mită. Flagrantul a fost făcut în urma unui denunţ depus de un piteştean pe 16 noiembrie 2021. Bărbatul i-a reclamat pe subofiţeri, care la acea vrem lucrau la Ordine Publică în cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, că i-au pretins mită după ce, l-au oprit în trafic şi au susţinut că ar fi fost înregistrat de aparatul radar rulând cu viteză mare. Ca să scape, omul le-a dat 300 lei, numai că, ulterior au aflat că secţiile de poliţie nu au în dotare radar şi şi-a dat seama că a fost minţit de oamenii legii. Ofiţerii DGA au organizat flagratul pe data de 17 decembrie 2021. Momeala agenţilor au fost două tinere, investigatori sub acoperire din cadrul Serviciului Judeţean Argeş, care au trecut cu maşinile prin zona în care obişnuiau subofiţerii să stea în „acţiune”. Şi ele au fost oprite şi li s-a spus aceeaşi poveste cu depăşirea limitei vitezei. Polițistele DGA şi-au jucat rolul şi au oferit mită, câte 900 de lei fiecare, în total 1.800 lei. Imediat cei doi agenţi au fost înconjuraţi de ofiţerii DGA care le-au arătat că banii erau marcaţi cu cerneală simpatică, iar pe bancnote scria „mită”. În perioada 18 decembrie 2021- 1 aprilie 2022 cei doi s-au aflat în arest preventiv şi în arest la domiciliu. Imediat după arestare, unul dintre cei doi s-a pensionat celălalt şi-a dat demisia.

Decizia este definitivă

În luna mai, cei doi au fost condamnaţi de instanţa de fond. Judecătorii de la Tribunalul Argeş au dispus ca Marian Dragoş C. să primească o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, stabilind un termen de supraveghere de 3 ani și prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Casei Județene de Pensii Argeș. Eusebiu Ion M. a primit aceeaşi pedeapsă, ca şi colegul lui. Inculpaţii au contestat decizia care nu era definitivă şi zilele trecute, Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a respins apelurile declarate împotriva sentinței pronunțată în prima instanță de Tribunalul Argeș și i-a condamnat definitiv pe doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș – Secția nr. 2 Poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.