Acuzațiile aduse de procurori lui Dani Mocanu

2

Cunoscutul manelist Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Din rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reiese că solistul a fost cel care a organizat întâlnirea din benzinărie, unde a avut loc atacul. Mai mult, deşi a susţinut că el a vrut doar să-i despartă pe cei implicaţi în încăierare, procurorii au stabilit că de fapt interpretul a ţinut victima iar fratele acestuia l-a lovit pe adversar până când a căzut inconştient la pământ.  
Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a stabilit disputa celor două grupuri a pornit de la Romario, unul din fraţii solistului care, pe 18 august 2022, a parcat pe mijlocul drumului şi a blocat accesul către un bloc. Gheorghe V. i-a cerut să mute maşina, dar Romario a refuzat şi s-au luat la ceartă. Ulterior, acesta împreună cu fraţii lui, Nando şi Dani dar şi alţi prieteni au mers acasă la şofer. Manelistul „ a fost autorul unor acte de intimidare” transmise direct concubinei celui pe care îl căutau, după cum reiese din rechizitoriul procurorilor. Dani Mocanu a fost cel care a organizat întâlnirea din benzinărie, care a avut loc aproape pe miezul nopţii, după cu au stabilit procurorii. Ca să-l convingă pe Gheorghe V. să meargă în benzinărie prietenii fraţilor Mocanu i-au spus „discuţiile vor fi amiabile, fără agresiuni fizice”, se arată în rechizitoriu.

Manelistul a încercat să-l pună la pământ

Noaptea, cele două grupuri s-au întâlnit la benzinăria OMV de la Podul Viilor. Victima făcea parte dintr-un grup de 5 persoane iar cel al manelistului era format din 10 persoane. Nu au avut loc discuţii aşa cum era înţelegerea, Nando fratele lui Dani Mocanu pornind atacul.
Victimă nu a fost Gheorghe V. cel cu care ar fi trebuit să aibă loc răfuiala și un prieten al lui, Cornel P.
„Inculpatul Mocanu Daniel, deşi iniţial a avut o atitudine împăciuitoare şi nu a aplicat lovituri vreunei persoane, a intervenit în conflictul celor doi şi s-a apropiat de P. Cornel, încercând să pună victima la pământ. În acest sens i-a aplicat o lovitură de picior în piciorul de sprijin al victimei, dar acesta a reuşit să-şi menţină echilibrul”, scrie în rechizitoriul întocmit de procurori. Nando a fost prins în braţe de victimă, amândoi au căzut şi atunci a fost şi el lovit cu o ţeavă.

Peste 60 de zile de îngrijiri medicale

Din acel moment loviturile s-au înteţit. „ În continuare, în timp ce victima încerca să fugă, aflându-se poziţionată cu spatele la agresor, inculpatul Ionuţ Nando Mocanu i-a aplicat o lovitură puternică cu obiectul contondent în zona spatelui, victima fiind împiedicată să fugă prin ţinerea acesteia de tricou de inculpatul Mocanu Daniel. Ulterior, beneficiind de ajutorul lui Daniel Mocanu, care a continuat să împiedice victima să fugă în direcţia opusă agresorului, ţinând-o strâns cu braţele de tricou şi de mâna dreaptă, inculpatul Ionuţ Nando Mocanu i-a aplicat victimei o lovitură puternică cu corpul contondent în zona capului, producându-i leziuni traumatice cu intenţia de a-i curma viaţa”, se precizează în rechizitoriu.
În urma loviturilor primite victima a suferit un traumatism cranio cerebral cu înfundare, o fractură cominutivă cu înfundare şi a necesitat 60-65 de zile de îngrijiri medicale, potrivit din certificatului medico-legal depus la dosar.

A susţinut că voia să-i despartă

Daniel Mocanu le-a declarat anchetatorilor că el a încercat doar să aplaneze conflictul ca să evite agresiunea pe care a comis-o fratele său asupra victimei. Anchetatori stabilesc însă de interpretul nu a spus adevărul. „Analizând declarația inculpatului Mocanu Daniel observăm că inculpatul încearcă să se disculpe și să menționeze că acțiunile sale de împiedicare a victimei de a fugi și a se feri din calea loviturilor aplicate de inculpatul Mocanu Ionuț Nando, inclusiv prin ținerea victimei de obiectul vestimentar și de brațul drept, au fost de fapt o încercare de a apăra victima. Procesul verbal de redare și planșele foto întocmite cu ocazia examinării criminalistice a imaginilor video demonstrează, fără echivoc, că inculpatul Mocanu Daniel l-a împiedicat pe numitul Cornel P. să fugă de agresiune, în timp ce victima se afla cu spatele la agresor (n.r. fratele solistului) și nu mai reprezenta nicio amenințare pentru aceștia. În plus, se observă cum victima era înconjurată de cinci persoane…”, reiese din ancheta procurorilor.
După atac victima a rămas inconştientă la pământ şi agresorii au fugit cu maşinile. Rechizitoriul a fost trimis la Tribunalul Argeş.
Dani Mocanu şi fratele lui Nando sunt acuzaţi de tentativă de omor. Un al bărbat este acuzat de loviri și alte violențe din cauză că l-a lovit pe Nando Mocanu. Un alt participant va fi judecat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri și alte violențe. Nu a fost stabilit primul termen de judecată. Victima s-a constituit parte civilă, dar a menţionat că o să spună la instanţă ce despăgubiri va solicita.

2 COMENTARII

  1. duhul din lampa lui aladin! curios ca are fani -, sa vedem decizia magistratilor cu pensii speciale, cu siguranta va fi arest la domiciliu, control judiciar sau amenda! daca vreti sa va pierdeti cititorii puneti poze cu duhul!

  2. Nuuu, mai mult broscoi raios care ar trebui sa se dea peste cap de câteva ori etc…sa transforme in print. dar săracul rămas la stadiu de broscoi râios și atât !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.