Manifestare culturală la 5 ani de la moartea Regelui și la 100 de la Centenarul Încoronării

0
Ieri s-au comemorat 5 ani de la moartea Regelui Mihai, ocazie cu care, la Curtea de Argeș a fost organizată o manifestare culturală.
În cadrul aceleiași manifestări a fost cuprinsă și aniversarea Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria (15 octombrie 1922).
La Manifestarea organizată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul. Evenimentul desfășurat în Sala de Festivități a Seminarului Teologic ,, Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș a adus împreună elevii și profesorii acestei instituții de învățământ, precum și alte persoane interesate de istoria neamului românesc.
Manifestarea face parte dintr-un amplu proiect cultural intitulat ,,File de istorie şi spiritualitate românească” care a fost subvenţionat de Secretariatul General al Guvernului României.
Cu această ocazie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a reeditat un volum dedicat Reginei Mame Elena, apărut în anul 2019, cu ocazia reînhumării osemintelor acesteia în catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, carte care îl are drept autor pe ÎPS Părinte Calinic Argeşeanul. Lângă acesta s-a adăugat o agendă care o prezintă pe regina Maria, ca un înger păzitor al României trimis de Dumnezeu la cumpăna veacurilor – o rememorare a protagonistei Încoronării.
La acest eveniment cultural a fost prezentă Florentina Bucuroiu, Lector Universitar Doctor la Universitatea din Piteşti, care a vorbit despre conotaţia religioasă a Încoronării de la 1922. Mai mult, profesorul Daniel Iosif, viceprimar al Comunei Aninoasa, a prezentat într-un scurt rezumat cum au decurs evenimentele din toamna acelui an.
S. Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.