Permise reținute, mașini cu defecțiuni tehnice grave și amenzi de zeci de mii de lei!

1

Astăzi, la nivelul județului Argeș, au avut loc mai multe acțiuni, atât pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, verificarea transportului rutier de marfă și persoane și prevenirea și combaterea migrației ilegale, cât și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Activitatea a avut ca obiective:

-prevenirea evenimentelor rutiere, prin descurajarea încălcării legislației privind circulația pe drumurile publice (în principal adaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere și menținerea în stare de viabilitate a vehiculelor);

-responsabilizarea conducătorilor auto profesioniști în respectarea tuturor prevederilor care li se aplică (mai ales a celor referitoare la utilizarea aparatelor tip tahograf și respectarea timpilor de condus și de odihnă), precum și descurajarea migrației ilegale.

Pe DN 65, Serviciul Rutier Argeș a organizat o acțiune în sistem integrat, la care au participat și luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, dar și Serviciul pentru Imigrări Argeș și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș și Registrul Auto Român.

În cadrul acestei acțiuni, timp de două ore, ca urmare a săvârșirii de abateri de la normele de circulație pe drumurile publice, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.155 de lei, fiind reținut un permis de conducere (pentru alcool). 8 sancțiuni, în valoare de 3.155 de lei, au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar una, în valoare de 6.000 de lei, a fost aplicată de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, conform O.G. 37/2007. Sancțiunile, conform O.U.G. 195/2002, au fost aplicate ca urmare a lipsei documentelor, neregulilor privind utilizarea centurii de siguranță, a luminilor de întâlnire în timpul circulației pe drumurile naționale, dar și pentru consumul de alcool.

Mașini găsite cu defecțiuni tehnice

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au efectuat, pe DN 73, activități de control în trafic, urmărind, cu precădere, verificarea stării tehnice a autoturismelor, respectiv existența eventualelor modificări neomologate aduse autovehiculelor. În urma activităților desfășurate, au fost verificate mai multe autoturisme, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.530 de lei. Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru: defecțiuni tehnice, anvelope și instalații de iluminare neconforme etc. De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au acționat, în zona de competență, pentru fluidizarea traficului rutier, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere.

Recomandările polițiștilor

Polițiștii recomandă tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. Luați în considerare perioada calendaristică, fiind posibilă întâlnirea unor porțiuni de drum umede sau chiar cu polei, mai ales dacă temperaturile scad sub limita de îngheț. Respectați limitele de viteză, pentru a putea opri în condiții de siguranță sau a limita consecințele unui eventual eveniment rutier, și nu bruscați volanul sau frâna, pentru a evita acvaplanarea sau derapajul. Reamintim că montarea anvelopelor de iarnă este obligatorie dacă partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, greață sau polei. Vă recomandăm ca înainte de a pleca la drum, să vă interesați cu privire la condițiile meteo-rutiere de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți. Totodată, pietonilor le recomandăm să se deplaseze pe trotuar sau pe cât posibil pe marginea părții carosabile, iar traversarea să o facă prin locurile permise, doar după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceștia pot opri în condiții de siguranță.

1 COMENTARIU

  1. ” Reamintim că montarea anvelopelor de iarnă este obligatorie dacă partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, greață sau polei ”

    Ma întreb daca este o simpla greșeală de redactare sau GREATA este intenționată !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.