2023 începe cu AGA la Dacia pentru transferul către chinezi

0

2023 începe în forță la Uzina Dacia și anume cu o Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor. Ședința este convocată de Consiliul de Admisnitrație pentru aprobarea unei divizări parţiale a Societăţii – Automobile Dacia – prin desprinderea în interesul acţionarilor a unei părţi din patrimoniul acesteia. 
Este vorba de activităţile referitoare la cercetarea, dezvoltarea, producţia şi comerţul de motoare cu ardere internă şi hibride – inclusiv motoare şi cutii de viteză – Activitatea Divizată – şi transferul Activităţii Divizate ca întreg către Renault Mecanique Roumanie, în schimbul alocării către acţionarii Automobile Dacia SA de acţiuni la Renault Mecanique Roumanie.
Desprinderea are loc în contextul procesului de restructurare globală care priveşte Activitatea Divizată, având în vedere la nivelul grupului Renault – Proiectul Global, cunoscut sub numele de cod “Horse” , proiectul deţinut 50/50 % de Grupul Renault şi Geely, chinezii care au devenit de o lună noii parteneri ai francezilor. Renault Mecanique Roumanie (RMR) va include astfel în plus şi producţia de motoare, dar şi turnătoria de aluminiu şi va fi parte a ecosistemului Horse – compania deţinută de Renault şi Geely şi care este responsabilă de producţia şi proiectarea de motoare cu ardere internă, inclusiv hibride.
Renault Mecanique Roumanie este parte a UMCD – Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia. Renault Mecanique Roumanie avea la final de 2021 circa 600 de angajaţi, dar după reorganizare va avea în total între 1.900 şi 2.000. Partea de producţie şasiuri din cadrul UMCD – Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia va trece la Automobile Dacia, în cadrul uzinei vehicule. S.Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.