Închisoare 7 ani, după ce l-a înjunghiat „puţin”

0

În luna iunie a acestui an, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Piteşti, a ajuns la spital fiind înjunghiat. La audieri autorul atacului le-a spus anchetatorilor că nu a fost un gest cu intenţie şi că doar l-a „înţepat puţin”. Victima avea însă o rană de circa 20 de centimetri, care i-a atins un plămân şi inima! Atacatorul a fost judecat pentru tentativă de omor şi a primit o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani!
Nefericita întâmplare a avut loc în luna iunie a acestui an, când Vasile M., de 62 de ani, din Piteşti a mers acasă la prietenul lui, V.D.E., într-un bloc vecin. Cel de avea să-i devină victimă este un bărbat de 54 de ani, care locuieşte singur, necăsătorit. Împreună cei doi au băut. La un moment dat, a avut loc incidentul şi gazda a ajuns la spital cu o plagă înjunghiată. „Pacientul, de 54 de ani, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe cu stare generală gravă, fiind înjunghiat în zona toracelui anterior stâng. S-a intervenit chirurgical de urgenţă. S-a descoperit o plagă penetrantă, de 20 de centimetri, care interesa plămânul stâng şi atingea inima. Intervenţia a durat în jur de trei ore. Evoluţia este favorabilă. Pacientul este în terapie intensivă urmând ca astăzi să fie detubat!” declara imediat după ce l-a preluat pe rănit, medicul chirurg Alexandru Stoian, cel care a realizat intervenția. La audieri, Vasile M. era atât de beat încât oamenii legii cu greu au putut să se înţeleagă cu el. Omul a susţinut cu tărie că nu a vrut să-i facă rău prietenului lui. Acesta motiva că arma folosită era un cuţit prăpădit care nu avea cum să-i provoace o rană profundă, poate doar să-l înţepe puţin. În plus, bărbatul zicea că îl iubeşte ca pe un frate pe bărbatul rănit şi că nici prin minte nu i-a trecut să-i facă rău, fiind vorba de o greşeală regretabilă. A fost arestat preventiv şi de atunci este închis- A fost trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor.

Are de plătit daune morale şi civile

Tribunalul Argeş a dat sentinţa. Vasile M. a primit o sentinţă de 7 ani închisoare, cu executare. „condamnă pe inculpatul M. Vasile Sorin , în prezent deţinut în Penitenciarul Mioveni, la pedeapsa de 7 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor. (…) interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei principale., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. (…) menţine măsura arestului preventiv sub care se află inculpatul.
Deduce din pedeapsa principală, durata reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, din data de 25.06.2022, până la zi”, scrie în decizia judecătorilor.
Instanţa a admis şi acţiunile civile, astfel că inculpatul este obligat să achite Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş suma de 358,72 lei, reprezentând daune materiale (contravaloarea serviciilor medicale ocazionate de acordarea asistenţei medicale pacientului V. D. E.), iar Spitalulului Judeţean de Urgenţă Piteşti despăgubiri civile, în cuantum de 13.163,1 lei, reprezentând daune materiale (cheltuieli de spitalizare).
În plus instanţa a admis, în parte, acţiunea civilă a victimei şi obligă inculpatul să plătească suma de 20.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând daune morale. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.