Furios pe concubină a distrus 3 maşini!

0
1

Înarmat cu două cuţite un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din Curtea de Argeş a provocat incendierea a două maşini şi a sparte geamurile celei de-a treia. Era furios după o ceartă cu partenera de viaţă. La audierile care au durat până târziu, în noapte, le-a spus oamenilor legii că voia să îşi convingă concubina să nu-l părăsească de aceea a făcut gestul nebunesc. A fost reţinut sub acuzaţia de distrugere şi distrugere prin incendiere. Este recidivist după ce în urmă cu o lună a fost condamnat, definitiv, pentru ultraj.
Scandalul a început în jurul orei 20,00. Poliţiştii dar şi pompierii au fost chemaţi pe strada Epureşti, din Curtea de Argeş, acolo unde tânărul părea că îşi pierduse definitiv controlul.
Când echipajele au ajuns la faţa locului, Mihail T., de 27 de ani, din localitate, era înarmat cu două cuţite. Tânărul era băut şi a incendiat un Audi A 4 parcat în faţa porţii sale. A turnat benzină pe caroserie şi i-a dat foc. De asemenea, cu unul dintre cuţite a lovit geamurile unui Peugeot 307 şi le-a spart. Ambele maşini aparţineau familie sale şi erau în faţa locuinţei. Ghinionul a făcut ca flăcările să ajungă şi la o dubiţă Fiat parcată la mică distanţă de Audi.
Autoutilitara era a vecinilor şi a fost distrusă în proporţie de 30%, spun pompierii care au intervenit să stingă incendiul. Din Audi nu a mai rămas nimic, fiind distrus în întregime.

Reţinut pentru 24 de ore

Bărbatul a fost luat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș şi dus la audieri. Acestea au durat până în jurul orei 1.30, atunci când s-a dispus reţinerea lui Mihail T. pentru 24 de ore sub acuzaţiile de distrugere şi distrugere prin incendiere. Tânărul a povestit că la baza furiei sale a stat o ceartă cu concubina. Partenera i-a spus că o să-l părăsească şi ca să o convingă să rămână, a recurs la ameninţări şi distrugeri. Între timp începuse să se trezească din băutură şi realiza ce a făcut! Îi părea rău. Ieri tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş cu propunerea luării unei măsuri preventive. Procurorul a înaintat Judecătoriei Curtea de Argeş propunerea arestării preventive. Până la închiderea ediţiei noastre decizia nu a fost dată.

A ameninţat doi poliţişti

Mihail T. nu este la prima ieşire violentă. În decembrie 2022 el a fost condamnat definitiv la un an şi 4 luni închisoare, cu suspendare. A fost judecat pentru ultraj după ce, în timpul unui conflict care a avut loc pe data de 29 noiembrie 2020 a ameninţat doi poliţişti. În timpul procesului, inculpatul a ajuns la o înţelegere cu oamenii legii şi a plătit daunele morale. Asta nu l-a scăpat de răspunderea penală. În iulie 2022 a fost condamnat , în primă instanţă, de Judecătoria Curtea de Argeş la pedeapsa amintită. A declarat apel numai că, în decembrie 2022 Curtea de Apel Piteşti i l-a respins şi a rămas definitivă sentinţa dată de instanţa de fond. Potrivit deciziei, Mihail T. are o perioadă de supraveghere de 2 ani, timp în care avea mai multe obligaţii, printre ele şi aceea de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. În sentinţă judecătorii au mai precizat: „atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod Penal, privitoare la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, nu îndeplineşte obligaţiile stabilite în sarcina sa ori comite o nouă infracţiune”. Asta înseamnă că după isprava de miercuri seara, dacă va fi găsit vinovat, Mihail T. riscă să ajungă la închisoare atât pentru distrugere cât şi pentru ultraj fiind nevoit să execute şi prima pedeapsă.
M.Sandu

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.