Ștefăneștiul a aderat la transportul metropolitan

0

Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Ștefănești, ținută luni seara, s-a aprobat asocierea Orașului Ștefănești în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Pitești. 
Astfel, pentru actuala admisnitrație, promisiunea transportului metropolitan devine realitate. Din câte se estimează, în a doua jumatate a anului 2023, transportul metropolitan va fi operațional și pentru Ștefănești. Operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești vor asigura serviciile de transport public local și pentru Ștefănești. Cauzele întârzierii aderării Ștefăneștiului la transportul metropolitan au fost legate de câteva probleme ce țin de infrastructura actuală și preluarea celor 5 trasee de pe raza orașului, dar în cele din urmă s-au găsit soluții pentru a putea fi preluate toate cele 5 trasee. ”Această realizare este rodul unei colaborări interinstituționale excepționale, a voinței și viziunii comune, prin care să asigurăm mobilitatea comunității noastre și pe această cale, mulțumesc tuturor celor implicați pentru sprijin și înțelegere, în special dlui Cristian gentea, Primarul Municipiului Pitești. Cei care călătoresc între Pitești și Ștefănești, nu vor mai trebui să schimbe mai multe mijloacele de transport, iar timpul de deplasare va scădea simțitor” a declarat primarul din Ștefănești, Nicolae Velcea.

Prețul, la jumătate

Prețul unei călătorii pe bază de bilet va fi de 2,5 lei și nu de 5 lei călătoria cât este în prezent pe rutele operatorilor de maxi-taxi, iar prețul unui abonament (toate traseele), pentru o zi, este de 10 lei. De asemenea, prețul unui abonament lunar (toate traseele) inclusiv Pitești și unde mai este transport metropolitan este de 80 de lei iar pe un an de zile 800 de lei. Vor exista și abonamente reduse pentru diferite categorii de beneficiari, abonamente gratuite pentru preșcolari, elevi, pensionari, persoanele cu handicap, etc. S.M.